Ce pensie are Mirabela Dauer, după aproape 60 de ani de carieră: „Nu o car cu sacul (...) o sumă neadecvată pentru munca depusă”
Mirabela Dauer, una dintre cele mai cunoscute cântărețe din țara noastră, a împărtășit detalii despre pensia pe care a ajuns să o primească după aproape 60 de ani de muncă.
„Am avut o viață modestă și am trebuit să mă descurc singură de-a lungul întregii mele vieți. Am fost mereu precaută cu banii și sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că mi-a fost alături”, a declarat Mirabela Dauer, în trecut, conform cancan.ro.
Într-o emisiune TV acum câțiva ani, cântăreața a fost întrebată de moderator cât primește lunar ca pensie. Ea a dezvăluit că suma este foarte mică.
„Nu vreau să mă plâng. Există oameni în satele noastre care primesc doar 100 de lei pe lună", a explicat ea. „Pensia mea este de 760 de lei, o sumă neadecvată pentru munca depusă, dar trebuie să mă descurc. Îmi iubesc țara, dar este trist că situația este aceasta.”
Deși în trecut Mirabela Dauer se plângea de nivelul pensiei sale, în prezent pare mai mulțumită.
Acum puțin timp, ea a dezvăluit că acum primește o pensie de 1.300 de lei, completată de o pensie de merit.
„Pensia nu este extraordinar de mare, dar mă ajută să acopăr cheltuielile medicale”, a explicat cântăreața. „Mulțumesc lui Ponta, pe care îl rog să fie sănătos, pentru că a fost singurul care s-a gândit la noi, artiștii, și ne-a mărit pensiile. Această pensie suplimentară mă ajută să îmi plătesc analizele medicale. Nu este mult, dar mă simt recunoscătoare că pot face față fără să cerșesc.”
Cea mai mare dramă a Mirabelei Dauer
Tatăl Mirabelei Dauer a fost etichetat drept "dușman al poporului", fiind considerat un „comunist”, iar chiar dacă era încă mică când acesta a fost dus la închisoare, experiența a lăsat o amprentă profundă asupra artistei.
„Până la vârsta de 3 ani, tatăl meu a fost arestat și închis. Nu am avut o copilărie fericită. Noroc că am avut un unchi, ziarist, care ne-a ajutat. Eu m-am născut într-o familie evreiască, iar tatăl meu avea o funcție în Ministerul Comerțului.
Era considerat comunist. Tatăl meu era dedicat idealurilor comuniste, dar era un om bun, un comunist de altă factură. Situația s-a schimbat brusc.
A fost catalogat ca dușman al poporului, fiind victima unor înscenări. Mama mea a avut de suferit, deoarece tatăl meu nu a permis să lucreze niciodată. Unchiul meu s-a ocupat de noi. Sora mea a trebuit să muncească la un magazin, să care coșuri și să ajute în diverse locuri.
Restul, a fost responsabilitatea unchiului meu. Ultima imagine pe care am avut-o cu tatăl meu a fost în închisoare, la Văcărești, pe deal. El era în spatele gratiilor, iar eu în brațele unchiului meu, strigând „Tăticul meu, tăticul meu”, a povestit Mirabela Dauer, în podcastul lui Cătălin Oprișan.