Ce s-a întâmplat cu averea lui Alexandru Arșinel. Cine a intrat în posesia moștenirii lăsate de marele actor

Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe data de 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani, din cauza problemelor de sănătate care s-au agravat treptat, după ce a trecut prin două operații pe cord deschis, dar și printr-un transplant renal. Marele actor a lăsat în urmă o moștenire semnificativă, fiind unul dintre cei mai bogați actori. Cum s-au împărțit averile legendarului artist?

Cum s-a împărțit averea lui Alexandru Arșinel / foto: arhiva Click!
Cum s-a împărțit averea lui Alexandru Arșinel / foto: arhiva Click!

Din ultimul document oficial reiese faptul că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună. La acestea se adaugă patru terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia, plus un imobil în București, de 225 de metri pătrați, trei case de vacanţă, un apartament în Capitală, dar şi un autoturism marca Toyota.

Ce s-a ales de averea lui Alexandru Arșinel

Cei doi fii ai maestrului Arșinel, Bogdan și Cristian, ambii antreprenori, au reușit să împartă discret averea impresionantă lăsată de tatăl lor. Bogdan, fiul cel mare, a preluat o parte semnificativă a moștenirii, printre altele, o casă de vacanță în Câmpina și alte două proprietăți la Crevedia și Dolhasca.

De cealaltă parte, fiul cel mic, Cristian, a moștenit ultimele două proprietăți, probabil și imobilul din Sinaia și o vilă la mare, în 2 Mai, deși lipsesc din declarația de avere a nurorii lui Arșinel, și automobilul marca Toyota. Nora s-a ales cu un apartament de 145 metri pătrați din Capitală.

Cert este că, spre deosebire de alte personalități celebre din România, cei doi frați au ajuns la o înțelegere și au împărțit averea lăsată de regretatul actor Alexandru Arșinel. „Prea puțin contează cum s-a împărţit averea. Problemele astea nu intereseaza tot poporul. Sunt lucruri personale de familie. Vă pot spune că, la noi, lucrurile au fost clare dinainte și dintotdeauna”, a declarat Bogdan Traian Arșinel, pentru fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Imagini de la parastasul de 9 ani al lui Corneliu Vadim Tudor foto: Facebook
banner denisa manelista png
Banner gina pistol png
daliana raducan si razvan simion jpg
Banner Cristian Tantareanu Anca Turcasiu
banner Aida Parascan png
Anca Dinicu  jpg
addison rae jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net