Cine e Roger El Akoury, bănuit de o idilă cu Irina „lui Dragnea”?

Numele lui Roger El Akoury, 53 de ani, este legat de mediul de business autohton, afaceristul de origine libaneză fiind unul dintre fondatorii A&D Pharma, un jucător puternic pe piața serviciilor medicale, din România.

În luna mai a anului 2022, el a fost văzut alături de Irina Tănase, 30 de ani, fosta iubită a lui Liviu Dragnea.

La scurt timp, le-a fost atribuită o posibilă relație romantică, însă imaginile cu cei doi îi prezintă și alături de alte persoane, existând posibilitatea unei întâlniri nevinovate de afaceri.

Citește și: Adio, Dragnea! Irina Tănase, surprinsă alături de Roger El Akoury, fostul iubit milionar al Annei Lesko!

Irina Tănase s-a despărțit, la începutul anului, de Liviu Dragnea, după opt ani, însă, din cauza relației mediatizate intens a rămas cu porecla „Irina lui Dragnea”.

Despre Roger El Akoury nu se știu prea mult. Portofoliul companiei fondate de acesta include o panoplie de divizii care controlează lanțuri farmaceutice sau clinici private.

Roger El Akoury, un afacerist de succes

Un lucru este cert, în România, Roger El Akoury a descoperit rețeta succesului, întrucât de numele său este legat un terment râvnit de mulți jucători, profit puternic.

De altfel, în urmă cu 11 ani,  Ziarul Financiar relata faptul că Roger El Akoury ar avea, la A&D Pharma, o remunerație de 40.000 de euro. Vorbim doar despre salariu, nu și alte bonusuri sau posibile beneficii.

Celebrul lanț de farmacii Sensiblu a fost fondat sub umbrela A&D Pharma
Celebrul lanț de farmacii Sensiblu a fost fondat sub umbrela A&D Pharma

Istoria afacerii sale de success începe din perioada studenției, când Roger El Akoury și un grup de prieteni au pus bazele companiei cu o investiție de 20.000 de dolari.

Compania a prosperat, a fost listată la Bursă, la acea vreme fiind cotată la o valoare de piață de 400 de milioane de euro!

A avut o idilă cu Anna Lesko

Despre viața sa particulară sunt cunoscute puține detalii. Se știe că a trait o idilă cu Anna Lesko, între 2005 și 2006. S-a spus la acea vreme că libanezul, căruia conturile „îi dau pe dinafară” de bani, ar fi fost șocat de pretențiile financiare ale artistei.

Mai mult, s-a vehiculat faptul că Roger El Akoury i-ar fi pregătit Annei un centru de frumusețe care încă ar fi fost în construcție fix când relația lor era „la apus”, basarabeanca rămânând doar cu gândul la potențiala afacere.

Citește și: Irina Tănase, complet schimbată după despărțirea de Dragnea! Ce modificări și-a făcut la față

Probabil sătul să fie implicat în discuții mondene, Roger El Akoury a devenit un tip mult mai discret. Numele său, însă, a revenit în atenția publică prin 2013. Un incendiu a cuprins, în luna decembrie a acelui an, o vilă impresionantă, din București.

Cetățean de Onoare al Bucureștiului, în 2020

S-a discutat, la acea vreme, că proprietarul ar fi fost chiar Roger El Akoury și că incendiul ar fi pornit de la un șemineu din locuință.

În 2020, Roger El Akoury a fost propus și i s-a atribuit titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului, în mandatul fostei primărițe Gabriela Firea. Cu patru ani înainte, însă, numele său a fost asociat, pentru prima data, într-un scandal internațional.

Roger El Akoury era menționat într-o anchetă transfrontalieră a cunoscutului portal de profil Rise Project.

Are o colecție de artă expusă la muzeu

S-a spus atunci că Roger El Akoury, alături de alți asociați, ar fi fondat, prin intermediul firmei de avocatură Mossack Fonseca, implicată în scandalul Panama Papers, o rețea de firme offshore care ar fi putut să servească pentru ascunderea unor sume impresionante de bani neimpozitabili, în conturile unor bănci din afara țării.

Motivul tranzacțiilor a fost explicat, la acea vreme. Banii ar fi fost utilizați pentru inaugurarea „Muzeului de Artă Recentă”, din Bucureşti, în octombrie 2018, unde există piese din colecţia lui Roger El Akoury. Muzeul este realizat tot de afacerist.

Totodată, despre Roger El Akoury se spune că ar fi și fondatorul Cambridge School of Bucharest.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net