Clipe de coșmar pentru Octavia Geamănu! Cum a rămas fără auz? „Mi s-a fisurat timpanul“

#Exclusiv Click!

Clipe de coșmar pentru Octavia Geamănu! Fosta vedetă tv s-a întors din vacanța petrecută în Grecia cu otită. 10 zile nu a mai auzit cu urechea dreaptă, după ce i s-a fisurat timpanul.

O banală otită, netratată la timp, s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru Octavia Geamănu (39 de ani). Fosta vedetă tv s-a întors cu nasul înfundat din vacanța petrecută în Grecia și s-a tratat, inițial, ca pentru o simplă răceală.

Simptomele bolii s-au agravat însă și Octavia a ajuns să nu mai audă deloc cu urechea dreaptă. Din această cauză, s-a prezentat de urgență la spital, iar medicul ORL-ist a pus-o imediat pe tratament.

Octavia Geamănu: „Aveam timpanul fisurat, dureri crunte și sângerări în ureche”

Ultimele două săptămâni au fost crunte pentru mine. Am prins o otită din zbor (eu credeam că am alergie, apoi că am răcit - de unde și-un tratament aiurea de capul meu cu Nurofen ) care m-a adus în stadiul (rapid) de a avea timpan fisurat, dureri crunte, sângerari în ureche și lipsa auzului total la urechea dreaptă.

Încă nu aud total cu dreapta, dar am încredere că voi fi bine curând după câte antibiotice, spray-uri și medicamente am luat. Credeți-mă, e ceva serios! Și dureros”, a anunțat Octavia, pe pagina ei de socializare.

După două săptămâni de tratament, Octavia nu este încă vindecată total nici acum.

Sunt în proces de vindecare. Am deja două săptămâni. A fost o perioadă cumplită. Nu doresc nimănui! Încă nu aud total cu urechea dreaptă, dar urmez tratament și am încredere că voi fi bine într-o săptămână, două”, a declarat vedeta, în exclusivitate pentru Click!

Cum se tratează otita? Ce spune medicul ORL-ist?

Otita medie acută este o infecție a urechii medii cauzată de bacteriile sau virusurile din nas și din gât prin intermediul trompei lui Eustachio. Boala debutează brusc, cu febră înaltă și durere la nivelul urechii.

Este foarte important ca nasul să fie desfundat. Nu rezolvați problema doar trăgându-vă nasul. Otita nu trece repede, în două-trei zile. Aceste secreții tebuie suflate de o mie de ori pe zi. Trebuie neapărat să suflați nasul ca să scoateți mizeria.

După aceea trebuie pusă apă de mare în nas care să fluidizeze secrețiile. Trebuie, totodată, să urmați și un tratment medicamentos”, a precizat Ana Maria Apostol, medic ORL-ist.

Otita apare cel mai frecvent vara, mai ales din cauza contaminării microbiene din apa piscinelor. O altă cauză o reprezintă uzul frecvent al bețișoarelor de ureche, care ar trebui evitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net