Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în secret! Au ales o biserică de suflet pentru ceremonie

Codin Maticiuc (42 ani) și iubita lui, Ana Pandeli, mama celor două fetițe ale sale, și-au botezat mezina familiei, pe Ilinca, care are aproape 5 luni. Evenimentul a avut loc la  biserica Sfântul Ilie din Titan, care are o semnificație aparte pentru el și familia lui, fiind construită chiar de tatăl lui, împreună cu preotul care se chinuia să ridice singur lăcașul sfânt.

„Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit”

“Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost să fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi. Tatăl meu i-a îndeplinit această dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces.

Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit. A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo.

A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la "termen de finalizare" era trecut "când o vrea Dumnezeu”, a început să povestească Maticiuc.

„I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna "părintele Costescu". A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți. Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social.

Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic în care lucrează soția preotului. Cabinetul oftalmologic da consultații și ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim. La fel și cabinetul stomatologic făcut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucătăria cantinei și încă lucrează la un centru de zi și meditații pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditațiile urmând a fi acordate în funcție de profesorii găsiți la patru limbi străine și materiile pentru liceu și bacalaureat”, a mai completat Codin.

Citește și - Codin Maticiuc, un romantic incurabil! Declarație emoționantă pentru iubită: «Poveste fără de sfârșit»

„Tatăl meu a amuțit. Minunile există”

Și pentru că orice faptă bună este răsplătită la un moment dat, binele făcut de tatăl actorului și producătorului de filme, i s-a întors atunci când acesta avea nevoie, chiar de către preotul pe care l-a ajutat să ridice biserica.

„Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tată i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, și-a mai încheiat Codin Maticiuc povestea împărtășită pe rețelele de socializare.

Fostul mare crai de București s-a făcut băiat de casă și are acum o familie frumoasă, fiind topit pur și simplu după fetele lui. Smaranda, prima fiica a lui Codin Maticiuc, are aproape 4 ani și își lasă mereu tatăl fără cuvinte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net