Cu cât sunt plătiți marii artiști, ca jurați, la concursurile muzicale? Gheorghe Turda dezvăluie suma: „De banii ăștia și cânți!”

#Exclusiv Click!

Tot mai mulți artiști de muzică populară și ușoară acceptă să facă parte din juriul concursurilor, printre ei regăsindu-i, adesea, pe Mihai Trăistariu, Gheorghe Turda, dar și pe Horia Moculescu. Am aflat, exclusiv pentru Click!, și cu câți bani sunt plătiți, după ce acordă notele concurenților și stabilesc premiantul.

Gheorghe Turda dezvăluie onorariile vedetelor, la masa juraților

Gheorghe Turda (76 de ani), artistul cu o pensie de 9.000 de lei, după cum a și menționat, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre aceste colaborări, care îi mai aduc un ban în plus: 

„Sunt adesea invitat, ca jurat, am fost chemat recent și la Zărnești, la un festival de muzică ușoară și populară. Acolo fac parte din juriu, alături de Felicia Filip, dar și de Ozana Barabancea, numai că eu sunt la folclor. Ca jurat, sunt onorarii bune, între 800 și 1.000 de euro, dar poți lua și 1.500 de euro, dacă susții pe scenă și un recital. Ți se dă și masă și cazare”, susține Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Ce greșeală ar fi făcut Mihai Trăistariu, după ultima jurizare?

Dar și Mihai Trăistariu (47 de ani) s-a specializat în jurizare, după ce și el, ani la rând, a fost punctat de specialiștii în domeniu. Din păcate, la ultima sa participare, cea de la „Festivalul Vieții”, din Homorâciu, Prahova, Mihai a fost aspru citicat, pe motiv că, după ce și-a făcut treaba de jurat, a interpretat piesa „La mare, la soare, fetițele sunt goale”, vechiul hit al trupei Valahia, cu versuri deloc potrivite pentru copiii aflați pe scenă. Artistul s-a apărat, însă, prin intermediul Click!:

„E o tâmpenie! A fost un concert întreg, unde organizatorii m-au rugat frumos să urce copiii pe scenă, care erau îmbrăcați în costume populare, și să stea la tot spectacolul. Au stat acolo ore în șir, au dansat, au cântat.

Am cântat și muzică populară, de toate, că s-a nimerit să fie micuții pe scenă, la ritmurile piesei „La mare, la soare”, ei n-au venit doar pentru această piesă acolo, au stat la toate melodiile mele, chiar și mai lente, „Tornero” și ”Cât de frumoasă ești!”. Că s-a nimerit să dea cineva filmarea cu piesa asta, e scoasă din context”.

Câți bani cere Mihai Trăistariu? Are tarif fix, de 18 ani

Câți bani a câștigat însă Mihai Trăistariu pentru acel eveniment, unde a fost și jurat? El ne-a dezvăluit, pentru Click!, onorariul său, rămas același, încă din 2006, când a câștigat locul 4, cu piesa „Tornero”, la Eurovision:

„Mi se pare cel mai bun an, 2024, cam la nivelul celui din 2018, de dinainte de pandemia de Covid-19, lucrurile au revenit la normal. În fiecare seară am avut pe litoral și câte 4 spectacole, ajungeam acasă cu câte peste 1.500 de euro, cam cât fac dintr-un singur concert”.

Ce pensie avea Horia Moculescu, înainte de recalcularea de acum patru ani?

Și pe vestitul compozitor Horia Moculescu (87 de ani) îl regăsim adesea la masa juraților concursurilor de muzică ușoară, în calitate de președinte. Cu aceste colaborări, deloc de neglijat, din punct de vedere financiar, artistul își rotunjește pensia modestă, despre care iată ce spunea, pe un ton dulce-amar, după o altă recalculare, de acum patru ani, din 2020:

„Am primit un material voluminos, cu recalcularea pensiei mele, prin care mi se spune că nu mai am 1.895 de puncte, ci 1.700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2.385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puțin.

M-am interesat și eu la oamenii legii și am aflat că această recalculare, dacă s-ar face ar intra în vigoare din 2021, apoi zice că pensia în plată nu va putea scădea, nici după recalculare. Problema foarte mare la recalcularea mea nu s-a ținut cont de un lucru esențial”, spunea el, cu tristețe, în 2020, pentru România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Cristina Vlad png
Nadine, din nou in America   Instagram (2) jpg
sean diddy copii profimedia jpg
rihanna saptamana modei gettyimages jpg
Banner Nicoleta Nucă
Banner Ion Dolănescu
banner corina danila png
Theo Rose jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net