Cum arăta Simona Gherghe la debutul în presă


    Simona Gherghe prezintă "Acces Direct" la Antena 1Foto: arhivă personală
Simona Gherghe prezintă "Acces Direct" la Antena 1Foto: arhivă personală

Simona Gherghe (37 de ani) a devenit nostalgică după perioada în care lucra la radio. Vedeta tv şi-a amintit debutul ei în presă şi emoţiile care au încercat-o la primul buletin de ştiri. Prezentatoarea de la Antena 1 a povestit pe blogul personal ce a atras-o să urmeze o carieră în domeniu şi de ce cei patru ani la radio au fost cei mai frumoşi.

Simona Gherghe a început să lucreze în presă în urmă cu 16 ani. Pe atunci vedeta de astăzi de la Antena 1 avea doar 21 de ani şi era prezentatoare la Radio Nord Est din Iaşi, alături de alte vedete care astăzi pot fi văzute pe sticlă. Gazda "Acces Direct" a povestit pe blogul personal cât de mult i-a plăcut perioada în care a lucrat la radio. Vedeta era vopsită roşcată, însă avea acealşi zâmbet cu care şi-a obişnuit telespectatorii.     

"Nu știu de ce, dar astăzi m-am gândit toată ziua la radio. La experiența mea din radio. Primii patru ani de presă mi i-am petrecut în turnul de la Gară, acolo unde-și avea sediul Radio Nord-Est. Și spun acum cu mâna pe inimă că au fost cei mai frumoși ani. Aveam nebunia și naivitatea tinereții, când nu contau orele petrecute la muncă sau banii. Acolo am învățat cum se scrie o știre, cum se acoperă un eveniment. Acolo am simțit incredibila complicitate între omul de radio și cei care-l ascultă. E dincolo de cuvinte. Ține de chimie, de intuiție, de imaginație, căci omul de acasă, atunci când te ascultă, își imaginează și o poveste. De-asta radioul are… MAGIE. La televizor, se pierde complicitatea asta. Oricât de dezinvolt și spontan ar fi un prezentator, există o doză mare de autocontrol. În gesturi, în mimică. Or la radio, ești tu, vocea și ideile tale", a mărturisit vedeta Antena 1.

Simona Gherghe era roşcată la debutul ei în radio
Simona Gherghe era roşcată la debutul ei în radio

Deşi au trecut ani buni de atunci, Simona Gherghe retrăieşte momentele de parcă totul s-ar fi petrecut recent. Vedeta tv a împărţit emoţii alături de alţi colegi care astăzi apar pe sticlă. 

"Îmi amintesc ca azi. Primul meu buletin de știri. Aproape că le știam pe dinafată, atât le repetasem. Când am intrat în studio, tremuram ca varga. Îl vedeam pe Leo, calm, la butoane (Cristian Leonte, azi, la Știrile Pro Tv), alături, la pupitru, Corina (azi, la știrile TVR). Venise cu mine ca să nu leșin. Cât a durat jurnalul, am ținut-o strâns de mână. Cele trei minute mi-au părut o eternitate. Cumva fusese, căci mă lansasem… în eter.

De atunci, au fost sute de buletine de știri, mai târziu și emisiuni. S-au dus și emoțiile, dar în nicio clipă n-am pierdut magia. Mi-e dor de cabina antifonată, de microfon, de căști, de liniștea studioului, de legătura cu ascultătorii, alta decât cea cu telespectatorii, mult mai intimă, de crizele de râs pe care le făceam în emisie, când trebuia să difuzăm brusc un cântec, căci nimeni nu mai putea articula un cuvînt. Mi-e dor de nebunia acelor ani. Și da, mi-e dor de nu mai pot de radio…", a completat Simona Gherghe pe blogul ei. 

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub sebastian țopescu png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
cub sebastian țopescu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub roxana vancea png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg