Cum distrează Mirela Retegan copiii din secțiile de oncopediatrie! „M-am trezit că făceam tot ce am urât la mama mea”

#Exclusiv Click!

Mirela Retegan (52 ani) este iubită de toată lumea pentru că a învățat să facă bine tuturor, fără să ceară nimic la schimb.

Și pentru că este sensibilă și copiii fac parte din lumea ei, Tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli și-a propus să construiască anul acesta, împreună cu fundația pe care o conduce, un program prin care, în fiecare zi, copiii bolnavi de cancer, internați în secțiile de oncopediatrie din România, să aibă parte de mesaje de iubire, de o surpriză care să le crească speranța de viață.

„Cancerul nu se trăiește doar de Paște, Crăciun, 8 Martie și 1 iunie, când ne amintim de ei. Acolo e nevoie de vitamina de fericire în fiecare zi. Aici intervenim noi, prin proiectul Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”, spune Mirela Retegan.

Campania vizează orașele unde există secții de oncopediatrie de pe teritoriul României, precum București, Cluj Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Târgu Mureș, Timișoara. Fundația Zurli face deja acest lucru, de câteva ori pe an, iar anul acesta și-a propus să ajungă zilnic în secțiile de oncopediatrie. Totodată,

Mirela Retegan a povestit pentru Click! care a fost cel mai tare mesaj de iubire pe care ea l-a primit la rândul său, dacă a dat greș vreodată ca părinte și ce o face cea mai fericită! De altfel, am aflat și că ziua de 1 Mai o va prinde pe Tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli, veselă cum o știm, la ea în curte.

Click!: Lansezi cel mai îndrăzneț proiect al Mirelei Retegan - Mesaje de iubire, destinat copiilor de la oncologie. Cum ți-a venit ideea asta? Când mai ai timp și de așa ceva?

Mirela Retegan: Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule a intrat într-o nouă etapă. Este o continuare firească, cumva, a muncii din anii trecuți. În 2020, când a pornit pandemia, am făcut prima ediție a campaniei, iar de atunci a crescut ușor, ușor. Copiii internați în secțiile de oncologie pediatrică au nevoie de un astfel de program, care să îi ajute să uite măcar pentru o oră de perfuzii, citostatice, de durere. Și părinții lor au nevoie ca de aer de susținere, de un gând bun care să le dea putere să lupte în continuare. 

Este un proiect îndrăzneț, într-adevăr, iar ca orice proiect de acest fel, presupune o mobilizare extrapordinară, la scară națională, sunt foarte multe lucruri de pus la punct într-o astfel de campanie.

Când iți este scris în misiune ceva, atunci ai și timpul necesar pentru a pune în aplicare munca ta. 

A avut parte de cea mai haioasă cerere în căsătorie

Care a fost cel mai tare mesaj de iubire pe care l-a primit până acum Mirela Retegan?

 Cel mai tare mesaj l-am primit de la un puști de 5 ani care a venit la sfârșitul unui spectacol la mine, s-a așezat la autografe în fața mea, și m-a întrebat cu cea mai serioasă voce posibilă –“Vrei să fii soția mea?” Și eu m-am uitat la el și l-am întrebat – “Cine, eu?”.

“Da, tu, Tanti Prezentatoarea! Uite, dacă vrei să fii soția mea o să-ți dau napolitane, și-o să ne plimbăm de mână și-o să-ți cumpăr și trandafiri”. M-am uitat la tatăl lui care era cu el și zicea că nu știe de unde i-a venit băiețelului să mă întrebe așa ceva. Ne-am împrietenit, a venit la un moment dat la București, l-am invitat la sediul Zurli și mi-a adus napolitane și trandafiri! Mi s-a părut cel mai frumos mesaj de iubire care venea din cel mai curat suflet. 

Îi înveți pe alții cum să fie părinți perfecți! Tu ai dat vreodată greș ca părinte?

Ne luăm în serios rolul de părinte și uităm cât de important este pentru copiii noștri să fim buni, nu perfecți. Să fim simpatici, nu corecți. Să fim înțelegători, nu drepți.

Stă în puterea noastră, a părinților, să îi ajutăm să se placă așa cum sunt. Noi putem să fim dovada că ei sunt iubiți pur și simplu. Iubindu-le sufletul, ei vor înțelege că dragostea noastră e dincolo de timp și spațiu și asta îi va face puternici. Și fericiți. 

La un moment dat, m-am trezit că făceam tot ce am urât la mama mea. Pentru că ea a fost modelul pe care l-am avut. Am fost extrem de riguroasă și de pretențioasă. Dar a fost un moment în care am realizat că astfel o voi îngrădi și am învățat să o las pe Maya să ia decizii, am învățat să o las să greșească, am învățat să îi dau încredere că eu o voi înțelege de fiecare dată când va greși și că ea poate să vorbească cu mine despre greșelile ei. 

Principala condiție ca să construiești o relație bună cu cineva este să-i acorzi toată libertatea din lume"

Ce ai învățat de la Maya, fiica ta? Ai fost un exemplu bun pentru ea! Dar Maya când ți-a demonstrat cel mai tare că ai făcut bine ceea ce faci?

Maya este un copil minunat care m-a ajutat enorm să evoluez ca părinte. Fiecare întâmplare din viața noastră s-a transformat într-o lecție. Am învățat, cu greu ce-i drept, să ascult, am învățat să încetinesc ritmul, am învățat să-i aștept și pe ceilalți, să nu-mi creez așteptări, am învățat iubirea necondiționată și am învățat că principala condiție ca să construiești o relație bună cu cineva este să-i acorzi toată libertatea din lume.

Ce te face pe tine cea mai fericită?

Mă fac fericită foarte multe lucruri, dar cea mai fericită mă face această capacitate extraordinară de a uni foarte multe suflete care împreună fac foarte multe lucruri minunate. O să mă simt cea mai fericită în momentul în care o să reușesc să pun pe picioare tot proiectul Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule, o să pornim pilotul de la Cluj și o să construim în fiecare secție de oncopediatrie din România acel circuit prin care zilnic cineva să le ducă acelor copii un mesaj de iubire, că nu sunt singuri și să le ofere un pic de speranță la viață. Asta mă face acum foarte fericită, acest proiect. Altfel, sunt un om foarte norocos care în fiecare zi găsește zeci de motive de bucurie. 

Unde o prinde 1 Mai pe Mirela Retegan?

Acasăăă, în curte, cu oamenii dragi mie. Vine o vreme în care vrei să te bucuri de liniște, să îți încarci bateriile  iar eu asta mi-am propus să fac anul acesta de 1 Mai, pentru că urmează o perioadă plină în care organizăm la Cluj conferința “Nu suntem părinți perfecți”, începem implementarea campaniei Mesaje de Iubire în secțiile de oncopediatrie, pregătim spectacolele de 1 Iunie de la Sala Palatului, avem foarte multe filmări, o să facem și un film. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net