Cum fac vedetele față zilelor toride de vară. Ce trucuri folosesc pentru a nu se „topi” din cauza temperaturilor ridicate

#Exclusiv Click!

Temperaturile caniculare din această perioadă dau mari bătăi de cap tuturor. Din acest articol, aflați ce trucuri sau sfaturi urmează câteva dintre vedetele autohtone, pentru a face față celor mai toride zile din an!

 Carmen Brumă,  Valentina Pelinel, Daniela Gyorfi și Ramona Bădescu ne-au povestit pentru Click! cum reușesc să facă față temperaturilor ridicate. Iată ce am aflat!

Valentina Pelinel nu renunță la creme, pălării și evantai

Valentina Pelinel (42 de ani) știe exact ce trebuie să facă pentru a se feri de caniculă, mai ales că este și proprietară de hotel la mare. 

„Încercăm să nu stăm mult timp afară, iar în vacanțe facem plajă doar dimineața și seara și, în rest, stăm mai mult la umbră și în apă. Ne hidratăm mult și ne îmbrăcăm adecvat. Iar pe căldurile astea, un evantai nu strică! Nu uităm niciodată de cremele cu SPF, mai ales pentru copii. Eu una nu stau cu fața la soare. În general folosesc pălărie sau cozoroc și SPF 50.

Când e foarte cald, partea bună e că nu poți mânca mult și eviți în mod natural carnea și produsele de patiserie, pentru că simți nevoia de legume și fructe proaspete”, ne-a mărturisit soția lui Cristi Borcea, Valentina Pelinel.

Daniela Gyorfi preferă apa minerală în locului celei plate

Daniela Gyorfi (54 de ani) e de părere că nicicând n-a fost atât de cald, până în această vară, iar anul acesta suportă mult mai greu temperaturile ridicate. Artista bea mai multă apă minerală, pentru că această îi mai taie setea, și are grijă mereu cu ce se îmbracă.

„Nu mi s-a întâmplat niciodată să fie atât de cald, să resimt căldura atât de mult. E foarte cald, ies de dimineață să îmi fac treburile, ca să nu mă prindă căldură aia mare pe stradă. Azi și mâine stau mai ferită.

Ca să îmi potolesc setea, beau apă minerală, nu mă satur cu apă plată. Beau apă minerală ca să nu beau sucuri, mă mai balonează, dar mă ajută, pentru că nu îmi este atât de sete. Nu am voie să beau cu gheață, să stau în aer condiționat, mai mănânc o dată la câteva zile câte o înghețată ca să mă mai răcoresc”, ne-a povestit Daniela Gyorfi.

De altfel, Daniela mărturisește că în această perioadă nu poartă haine închise la culoare, iar când vine vorba de materialul pieselor vestimentare pe care le îmbracă, acestea trebuie să fie musai din bumbac, nu din plastic.

„Când sunt la mare nu resimt atât de tare căldura ca la București, iar atunci când sunt pe drum, fac un mix de aer cald cu aer rece, nu am voie să stau în aer condiționat, așa că rezist cu stoicism. Nu port haine negre sau închise la culoare, le prefer pe cele de bumbac, nu de plastic. Mai îmi pun măști faciale de la frigider, măști cu aloe vera pe care le păstrez la frigider și mă mai răcoresc.

Acum am aproape zilnic cântare sau la două-trei zile îmi aplic aproape zi de zi câte o astfel de mască pe față, mănânc mai multe  fructe, legume, salate. E adevărat că în perioada asta mi se umflă picioarele, mă resimt de la căldură asta, dar fac drenaj limfatic”, a mai adăugat îndrăgită artistă.

Ramona Bădescu preferă căldura în locul iernii

Ramona Bădescu (54 de ani) este adepta acestui anotimp călduros. De ce? Ne-a explicat chiar ea!

„În primul rând, sfatul meu, pe care eu îl aplic pleca de la mine din cap, încerc să mă conving că nu este cald. Eu nu ascult ce spune lumea că e cald, în dreapta, în stânga, pentru că devine o alarmă psihică și atunci încep să simt și mai mult căldură… Prefer să fie vară decât să fie iarnă, pe mine căldura mă liniștește, mă relaxează, așa că, în casă, la Roma, am acum 31, 1 grade. Am deschis aerul condiționat la 26 de grade. Pe mine nu mă preocupă căldura, ci umiditatea, e mai ciudată, te moleșește, îți dă senzație de leșin.

Eu încerc să mă gândesc că este bine, că e cald, beau foarte multă apă, nu din frigider, îmi place să fie rece dar nu înghețată, reduc mâncarea, mănânc lucruri mai ușoare și mai ușor de digerat. Chiar acum îmi făceam un risotto cu lămâie, preferatul meu, carbohidrat sănătos, mă hrănește pentru că am venit de la sală, nu mă îngreunează, nu-mi dă senzație de sațietate.  În ultimul timp ador foarte mult sucul cu legume, vinete, dovlecei. Ideal e ca pe căldură să mănânci cât mai puțin, dar să nu îți cadă greu la stomac, să fie fără ardei umpluți, fără carne, fără sosuri”, ne-a povestit Ramona Bădescu.

De asemenea, Ramona Bădescu mărturisește că bea 2 litri de apă zilnic, evitând să iasă din casă în orele în care soarele arde cu putere.

„Eu obișnuiesc să beau multă apă, în jur de 2 l pe zi. Trebuie să evitați, dacă se poate, să ieșiți din casă la orele în care soarele este foarte puternic, mai ales în timpul prânzului, eu fac dușuri mai multe. Pe căldură, oamenii trebuie să facă lucruri care le fac plăcere și să-i facă să râdă. Căldura duce la senzații de disconfort, tesiune, se creează multe conflicte, vara când sunt căldurile cele mai mari trebuie să crească  înțelegerea”, a mai adăugat Ramona Bădescu.

Regulile de care ține cont Carmen Brumă pe caniculă: „Apă infuzată cu plante aromatice în zilele caniculare”

Carmen Brumă (46 de ani) știe exact ce are de făcut pe căldură. Chiar dacă pepenele roșu are un indice glicemic foarte ridicat, vedeta îl preferă în perioada verii, dar la finalul unei mese la care a consumat proteine și fibre, în porții mici, mai precis, după o porție de salată cu friptură, Carmen Brumă își permite să consume o porție de 150 de grame de pepene roșu.

„Traversăm cea mai călduroasă vară a continentului european din ultimii 10 ani, iar asta implică riscuri asupra sănătății organismului nostru. În plus, e perioada concediilor, iar noi toți ne-am planificat diverse călătorii. Căldura poate avea efecte grave asupra organismului: arsuri solare, edeme, crampe musculare, deshidratare, insolație. Pericolul deshidratării organismului e tratat superficial de multe persoane. “Nu pot să beau apă pentru că nu mi-e sete”, este explicația multora pentru consumul insuficient de apă. Deshidratarea cronică, sau cu alte cuvinte privarea organismului de cantitatea necesară de apă, are în timp grave efecte asupra organismului. În linii mari, hidratarea insuficientă se manifestă printr-o lipsă de energie, tendința de a obosi repede și stare generală de epuizare încă de la începutul zilei.

Specialiștii afirmă că persoanele care consumă în mod constant cantități mici de apă sunt predispuse la afecțiuni digestive (ulcer, dureri de stomac, constipație, balonare constantă indiferent de alimentație), dereglări de tensiune (alternanța tensiunii mari cu cea scăzută), afecțiuni respiratorii, kilograme în plus, afecțiuni dermatologice și ale rinichilor (pietre la rinichi, infecții urinare frecvente). Iată mai jos câteva reguli de hidratare de care eu țin cont:

Dintre toate lichidele apa este singură care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort, normale este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci, dacă ai 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 l de apă pe zi. Pe caniculă nu e indicat să bei apă cu gheață, oricât de tentant ar părea! Temperatura la care se bea apă este între 10-37 de grade.

Apa foarte rece, pe timp de caniculă, poate provoca șoc termic, stres digestiv, vasoconstricție periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii, vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare. Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie structurată care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe caniculă este recomandată apă minerală naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri la litru, mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu pentru păstrarea echilibrului electrolitic și acid bazic al organismului. Mie îmi place să beau apă infuzată cu plante aromatice în zilele caniculare. Se prepară foarte simplu, mentă, busuioc, rozmarin, castravete, lămâie și o apă echilibrată în minerale se pun într-o carafă și se lasă câteva minute la frigider”, ne-a povestit Carmen Brumă pentru Click.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
oana zavoranu colaj instagram jpg
cristina siscanu madalin ionescu jpg
banner black friday png
Florin Petrescu Axinte FOTO Mediafax
dan diaconescu jpg
carmen grebenisan jpg
Bunica din Chinteni, la lansarea filmului Moartea în vacanță foto: Arhiva personală
image
actualitate.net
image
actualitate.net