Cum s-a lansat Stephan Pelger în lumea modei? Povestea designerului român

Ultima actualizare:

Stephan Pelger a fost descoperit fără suflare, la 43 de ani, joi, 8 iunie. El a îmbrăcat multe vedete din România, creațiile sale atrăgându-i atenţia şi lui Carmen Iohannis, pe care creatorul de modă nu s-a sfiit să o critice public atunci când a observat că îşi scurtează singură fustele. Totuși, cum a ajuns Stephan Pelger, unul dintre cei mai talentați și cunoscuți designeri de la noi din țară?

Cum s-a lansat Stephen Pelger in lumea modei?
Cum s-a lansat Stephen Pelger in lumea modei?

Vestea că Stephan Pelger s-a stins din viață a luat cu asalt lumea modei. El era unul dintre cei mai apreciați creatori de modă din România, ocupându-se de ținutele celor mai cunoscute vedete din țara noastră și numărându-se printre preferații soției președintelui, Carmen Iohannis, în materie de vestimentație. Cine a fost Stephan Pelger și cum s-a lansat în lumea modei?

Cum s-a lansat Stephen Pelger in lumea modei

Povestea de viaţă a lui Pelger este impresionantă. El a povestit în urmă cu mai mulţi ani că a fost atras de modă încă din copilărie, la 13 ani având primul său loc de muncă, fiind decoratorul vitrinelor unui magazin de lux din Braşov. A studiat la Școala Populară de Artă, după care, odată cu descoperirea pasiunii pentru modă, după câţiva ani, îşi susţinea lucrarea de diplomă la Fashion Institute din Viena. După ce şi-a finalizat studiile la Viena, a mers pentru trei ani la München, unde a lucrat ca stilist la prestigioasa casă de moda „Sisley & Benneton”, pentru care a creat o colecţie pret-a-porter casual-şic.

Întors în România, și-a deschis o companie ce purta denumirea „One step forward – Stephan Pelger”, iar prima colecție de modă și-a lansat-o în cadrul Festivalului de Modă organizat în municipiul Iași. La scurtă vreme, Stephan Pelger a devenit unul dintre cei mai apreciați designeri din România. Datorită talentului său, a fost apreciat și în străinătate, lansând numeroase colecții de modă pe podiumuri celebre de la Milano, Paris, Veneția, Berlin și multe are orașe. Creațiile lui Stephan Pelger au fost dedicate femeilor moderne și puternice care știu să poarte o haină de firmă de bun gust. Se poate observa foarte simplu în colecțiile sale croiala, mai ales în materialele pe care designer-ul le alegea de fiecare dată.

Povestea designerului Stephen Pelger

Stephan Pelger s-a născut pe data de 8 octombrie 1979, în Brașov. A fost părăsit de părinții biologici, fiind înfiat la aproximativ un an, mai exact la 13 luni, de episcopul Bisericii Negre din Braşov, dar, a mărturisit că nu a fost curios niciodată să își afle rădăcinile reale, ar fi făcut-o doar cu un singur scop: pentru a afla mai multe detalii despre istoricul medical al familiei. Celebrul designer a avut numai cuvinte de laudă la adresa părinților săi adoptivi, despre care spunea că au avut curajul de a înfia un copil într-o perioadă în care familia sa putea să fie privită diferit.  

De asemenea, nu a ascuns niciodată orientarea sa sexuală, mărturisindu-le părinţilor încă de la 13 ani. Și-a trăit prima poveste de dragoste la 18 ani, dar nu a avut un final fericit, „băiatul respectiv a murit la scurt timp după, într-un accident de maşină.”  În timp ce iubitul creatorului de modă a avut accidentul de maşină, el era deja în primul an de facultate, la Viena. Mama acestuia, singura care ştia de relaţia celor doi, l-a îngrijit până în ultima clipă. Incidentul l-a marcat atât de tare, încât, de atunci, nu a mai avut nici o relație. 

A suferit de depresie încă de la vârsta de 10 ani, când a fost internat într-un centru de psihiatrie din București. La 21 de ani, s-a internat din nou, de această dată la Viena. Istoria s-a repetat și în München, când avea 34 de ani. Mai târziu, la aproximativ 40 de ani, Stephan Pelger avea să ajungă în atenția specialiștilor din nou, în România.

În 2018, Pelger a fost răpit, jefuit și agresat fizic de două femei la Cannes, fiind lăsat inconştient pe un deal, iar de atunci se lupta cu insomniile. Pentru a trece peste evenimentul nefericit, Stephan Pelger a apelat la ajutorul pastilelor, însă acestea i-au provocat dependență. De asemenea, designerul a recunoscut că se luptă și cu depresia, cu toate că era o persoană realizată. 

Iar dacă asta nu era de ajuns, la începutul pandemie de coronavirus, mama adoptivă a designerului, aflată în Germania, a fost diagnosticată cu cancer. Acesta a suferit foarte mult pentru că nu a putut să o viziteze în această perioadă şi a reuşit să se întâlnească cu mama sa abia după un an şi patru luni.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net