Andreea Raicu trage un semnal de alarmă după moartea lui Stephan Pelger: „Depresia se ascunde chiar și în spatele imaginii omului fericit”

Stephan Pelger, unul dintre cei mai iubiți designeri vestimentari din România, a fost găsit decedat în apartamentul său din București. Din primele informații el s-a sinucis, după ce ani întregi s-a luptat cu depresia.

Andreea Raicu încearcă să facă oamenii conștienți de consecințele depresiei / foto: Arhivă
Andreea Raicu încearcă să facă oamenii conștienți de consecințele depresiei / foto: Arhivă

După cee s-a aflat de decesul lui Stephan Pelger, care a murit la doar 41 de ani, multe vedete de la noi scris în mediul online despre această tragedie. Printre ele se află și Andreea Raicu.

„Depresia există și atunci când nu se vede”

Andreea Raicu trage un semnal de alarmă, pe contul său de Instagram, susținând că depresia este o boală cât se poate de reală, care poate duce la moarte. În România, de obicei, această gravă afecțiune.

„Depresia există. Chiar și atunci când nu se vede.

Depresia nu e un moft.

Depresia nu e cum ne gândim noi că este.

Depresia e o durere care te sufocă până ce simți că ai face orice că să o oprești. Și unii chiar fac orice…

Pentru că doare până la disperare.

Depresia se ascunde uneori. Un om care suferă de depresie nu stă numai în pat și plânge, cum mulți își imaginează. Depresia poate fi funcțională și atunci intri pe pilot automat și faci ce ai nevoie să faci fără să mai simți ce e în interior, acel gol teribil care te sfâșie.

Depresia te omoară încet, încet, în liniște și singurătate.

Depresia se ascunde chiar și în spatele imaginii omului fericit și împlinit.

Depresia e atât de vicleană încât chiar dacă ai cunoscut-o înainte e posibil să nu o recunoști”, scris Andreea Raicu pe Instagram.

„Depresia nu trece de la sine”

Mai mult decât atât, Andreea Raicu a explicat că oamenii care suferă de depresie au nevoie de ajutor pentru că, de cele mai multe ori, nu pot trece singuri peste această cumpănă.

„Depresia nu trece de la sine. Depresia are nevoie să fie tratată. Depresia are nevoie de suport.

Cu depresia nu te joci. E ceva al naibii de serios, care te poate atinge și pe ține și oamenii din jurul tău - apropiați sau nu - oricât ai încerca să te prefaci că nu există. Pe mine m-a atins în urmă cu mulți ani. Și nu doar o singură dată, pentru că odată ce te-a vizitat, se poate reîntoarce oricând.

Atunci n-am recunoscut-o. Plus că mi-a fost mereu rușine să spun că sufăr de depresie din teamă de a nu fi luată peste picior, considerată răsfățată sau privită că o persoană defectă. Și atunci am stat cu depresia. Doar eu cu ea. Zile întregi, nopți interminabile pline de disperarea pe care nu are cum să o înțeleagă nimeni care nu a trecut prin asta.

Doare și vrem să amuțim durerea care la început ia formă unui disconfort. Facem tot felul de lucruri care să ne distragă atenția, dar ea crește pe interior și devine un monstru care pune stăpânire pe noi…”, a continuat Andreea Raicu.

Stephan Pelger se lupta cu boala „tăcută” a secolului

Într-un interviu recent, acordat la începutul acestui an, Stephan Pelger dezvăluise că în ultimii cinci ani se confrunta cu probleme de somn și stări de depresie. Acestea au apărut după ce designerul a fost victima unui jaf la Cannes, în anul 2018.

Atunci, Stephan a relatat evenimentul pe rețelele de socializare, iar această experiență traumatizantă a avut un impact semnificativ asupra sănătății sale mentale.

„Nu mai pot dormi nopțile de aproape cinci ani. Am adesea stări de depresie și, după jaf, parcă totul s-a schimbat în mine. Încerc să lupt în fiecare zi, dar nu e ușor”, mărturisea Stephan Pelger în acel interviu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
liviu varciu si carmina 2 1 e1667375388174 webp
banner raluca moianu png
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
image
actualitate.net
image
actualitate.net