Dan Negru a făcut boacăne la școală iar acum rupe audiențele la Kanal D! „Am fost olimpic la română... am spart vreo două geamuri de la clasă...”

#Exclusiv Click!

Dan Negru (53 de ani) se pregătește pentru un nou sezon al emisiunii „Tu urmezi”, la Kanal D, care va începe pe 27iulie, de la 21.00.

Dan Negru. Foto: arhiva.
Dan Negru. Foto: arhiva.

Quiz show-urile lui rup audiențele dar cum stătea prezentatorul TV când era pe băncile școlii în ceea ce privește cultura generală? Nu a fost întotdeauna așa de liniștit, ba, din contră, le-a mai dat părinților săi din când în când și câteva bătăi de cap. Click! a aflat detalii de culise chiar de la celebrul prezentator.

Dan, începe un nou sezon "Tu urmezi" la Kanal D! Cum te pregătești pentru asta? Ai emoții în acest sens?

Da, am emoții mari și încă nu știu care e soluția să scap de ele, dar nici nu mi-am propus asta vreodată! Dimpotrivă, le las să se vadă, nu sunt deloc un dur în ceea ce privește televiziunea, n-am reușit să-mi domin emoțiile atunci când mă întâlnesc cu ea (n.r. televiziunea) deși ne știm de mai bine de un sfert de secol. Din acest weekend (n.r. 27iulie, de la 21:00), venim cu un nou sezon "Tu urmezi!", o emisiune pentru un public smart, unicul show în care se stă la coadă la cultură generală; îi invit pe telespectatori să intre și ei în joc, din fața micului ecran!

„Am o cruciulița pe care o port mereu la gât”

După atâția ani de televiziune cum îți temperezi emoțiile? Ai vreun talisman norocos în buzunar, care îți poartă noroc, de fiecare dată când intri în emisie?

Când n-o să mai am emoții, o să mă las de televiziune. Fără emoții nu poți să faci meseria asta. N-am talismane sau brelocuri, dar am o cruciuliță pe care o port mereu la gât și de fiecare dată înaintea filmării spun o rugăciune în gând. A funcționat mereu.

Cum stăteai tu la școală cu această cultură generală? Ai fost un tocilar? Și acum știi foarte multe și povestești lucruri interesante, pe social media, uitate sau poate neînvățate de alții niciodată!

Netflixul și YouTube-ul generației mele îl reprezentau cărțile, nu neapărat pentru că ne-ar fi plăcut, ci pentru că nu aveam altă opțiune. Nu era televiziune, nici radio, online nu exista și nici măcar curent nu aveam seara așa că singura opțiune de distracție erau cărțile. Orice noutate despre lume era <share-uită> între prieteni pentru că era o foame de noutăți. E invers azi, e o abundență de noutăți!

Copiii tăi, Dara și Bogdan, ce au învățat de la tine în această privință? Ei nu se uită la TV dar acasă mai faceți între voi teste de cultură generală?

Copiii mei se uită și la TV, stau și pe rețele de socializare, dar totul cu măsură. Cred că măsura e cea mai bună în toate. Chiar și în online există o mulțime de postări care îți pot ajuta mintea dar depinde de tine ce alegi de acolo. Copiii mei au mult mai multe alegeri de făcut decât aveam eu pentru că ei trăiesc într-o abundență de idei, de lucruri, de obiecte, de sugestii.

„Mi-am învățat lecția”

Care a fost materia de care îți era groază de fiecare dată?

Am fost olimpic la română, mi-era groază de matematică.

Ai fost certat vreodată de părinți pentru notele pe care le-ai luat la școală?

Pffff... Și încă de câte ori! Și, uneori, altoit pentru năzbâtii. Țin minte că am spart împreună cu prietenul meu, Tibi, vreo două geamuri de la clasă cu câțiva bolovani. Ne-au altoit toți, proful, tatăl meu și tatăl lui Tibi. Dar mi-am învățat lecția.

Ce anume te va ține ocupat în luna august? După vacanța de pe litoralul românesc unde îți dorești să mai mergi cu familia?

Începem un nou sezon "Tu urmezi", din 27 iulie, pregătim și "TheFloor", dar cu informații despre lansarea lui vom reveni la momentul potrivit. Sigur o să-mi găsesc loc de vacanțe. Nu sunt un om ocupat, știu că e o modă să pari ocupat dar eu chiar nu sunt, încerc să fac alegerile bune care să-mi lase timp liber.

Îți mai este frică și acum de dentist?

Foarte tare! Când am vreo problemă, merg seara la clinica soției mele când nu e nimeni și pot să stau cât vreau eu pe scaun. Sunt fricos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net