Dan Negru trage un semnal de alarmă după ce s-a pozat cu „Campioana Europei”: „Nimeni nu face niciun selfie cu ea”

Dan Negru iese din nou în evidență cu o imagine pe care a publicat-o, în urmă cu două zile, pe pagina sa de Instagram. Iată ce mesaj le-a transmis fanilor.

Dan Negru s-a fotografiat cu „Campioana Europei” / foto: arhivă personală
Dan Negru s-a fotografiat cu „Campioana Europei” / foto: arhivă personală

Așadar, Dan Negru, în timp ce se afla, cel mai probabil pe un drum național, s-a oprit lângă un lan de grâu. România, spune el, a fost la capitolul export, pe locul unu în Europa, în iulie. Acesta e deranjat de faptul că țara noastră exportă „la preț mic”, iar românii sunt nevoiți să mănânce „aluat congelat din import”.

„Asta e o fotografie cu Campioana Europei ! Doar că nu face nimeni niciun selfie cu. Cu aproape 600 mii de tone, România a fost luna trecută, în iulie, cel mai mare exportator de grâu din Europa!Locul 1.

E o știre bună, n-o dă nimeni( știu, exportăm la preț mic și apoi mâncam aluat congelat luat din import. Dar asta e o altă știre”, a scris vedeta pe Instagram.

România a băut orice record la exportul de grâu și orz

Exportul de grâu românesc pe piețele terțe în intervalul 1 – 30 iulie a totalizat 588.756 t, cea mai mare cantitate livrată de o țară membră a Uniunii Europene. Cantitatea reprezintă peste un sfert din totalul exporturilor europene pe piețele terțe, 2.346.741 tone, scrie Lanțul Alimentar.

Prin comparație cu aceeași lună a anului trecut, însă, se observă o scădere semnificativă. Astfel, în luna iulie 2022, conform aceleiași surse, România a exportat 784.006 tone de grâu.

Apoi, în august 2022, livrările pe piețele terțe au scăzut la 467.486 tone, în septembrie la 319.110 tone, în octombrie la 203.803 tone, atingând un minim în noiembrie: 168.294 tone. Iar ulterior, în decembrie 2022, exporturile au urcat la 205.170 tone, pentru ca în luna ianuarie 2023 să urce la 301.734 tone.

De ce a scăzut exportul de grâu anul trecut

Una dintre explicațiile scăderii din toamna anului trecut are de a face cu seceta-record a anului 2022, efectele acesteia făcându-se simțite cu o oarecare întârziere, din moment ce recolta de primăvară-vară a anului trecut era deja plantată, iar fermierii au făcut eforturi ieșite din comun în ce privește partea de irigații, pentru a putea compensa seceta pedologică.

Previziunile pentru anul 2023 sunt înă bune, per total, Astfel, analiștii XTB arată faptul că, în România, producţia de grâu de anul acesta e prevăzută la 10 milioane de tone, cu peste 10% faţă de anul anterior.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că la aceste rezultate contribuie și faptul că importurile de cereale din Ucraina sunt interzise, până în 15 septembrie 2023, în România, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Slovacia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net