Dan Negru, uimit de copiii din Japonia și de uniformele lor. Cum a reacționat când i-a văzut: „Statul crede că înlătură barierele sociale”

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de televiziune din România, fiind totodată și una dintre cele mai răsunătoare voci care pledează pentru o țară mai bună, un trai mai bun și, mai nou, pentru înlăturarea barierelor sociale. 

Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de televiziune / foto: Social media
Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de televiziune / foto: Social media

Vedeta de televiziune a fost uimită de educația și regulile elevilor din Japonia: poartă uniformă școlară, sunt autodisciplinați și responsabili pentru binele comun, ceea ce speră că va vedea curând și printre oamenii și copiii români. 

Dan Negru: „Dacă japonezii pot, de ce n-am face-o și noi?”

Aflat în Japonia, Dan Negru a postat în social media un clip video care a atras atenția multor persoane. Este vorba despre copiii japonezi, care au început un nou an școlar - îmbrăcați în uniforme, mergând în grup, cei mici se pregăteau să îmbrățișeze, cu drag, orele de învățământ. 

Prezentatorul a rămas de-a dreptul impresionant de nivelul la care se desfășoară lucrurile în Japonia. Consideră că purtarea uniformei ar trebui să fie introdusă și în rândul elevilor români, în speranța că doar așa vor putea fi înlăturate barierele sociale după care se ghidează nu doar aceștia, ci și mulți dintre părinții lor. 

„Copiii din Japonia poartă uniforme. Elevii din Japonia, la orice școală ar studia, poartă uniforme. Statul crede că uniforma înlătură barierele sociale, copiii din Japonia învață la școală că țara lor e fără resurse. E un arhipelag destul de sărac, fără agricultură puternică și că doar oamenii sunt cei care pot să o salveze. 

Noi învățăm exact opusul: că avem o țară bogată, cu Mare, cu Dunăre, cu Deltă, cu de toate, oamenii nu prea contează. În școlile din Japonia nu există femei de serviciu, copiii și profesorii fac curat. 

Și mai e un proverb care se învață în școlile din Japonia: dă-i unui om un pește și va fi sătul o zi. Învață-l să pescuiască, și va fi sătul o viață întreagă!

Ăștia sunt copiii din Japonia. Și eu cred că uniformele s-ar putea întoarce și în școlile din România. Înlătură barierele sociale! Dacă pot japonezii, de ce n-am face-o și noi?”, a fost mesajul transmis de Dan Negru, în timp ce se afla în Japonia și filma elevii îmbrăcați în uniforme. 

image
image
image
image
image
image
Jamila si Laura Laurentiu FOTO Youtube
gami iubita jpg
banner Alina Radi png
Gabriela Cristea scaled e1693250543479 1024x577 jpg
constantin codrescu valeria gagealov drama jpg
cub irina columbeanu png
theo rose 696x393 jpg
laura cosoi colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net