Dana Marijuana, arestată pentru trafic de droguri, riscă să fie decăzută din drepturile de părinte pentru fiica de 10 ani? Psihologul Radu Leca: „Sper că este o mamă dedicată”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Dana Coteanu Marijuana (44 de ani) se află în arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri. Dată fiind gravitatea situației, celebra solistă, mamă a unei fetițe, în vârstă de 10 ani, urmează a fi decăzută din drepturile de părinte? Iată ce spune psihologul Radu Leca, exclusiv pentru Click!, referitor la acest caz, atât de mediatizat.

Dana Coteanu, testată pozitiv la un control antidrog

În urma unui control antidrog, efectuat în stațiunea 2 Mai, Dana Coteanu, vestita solistă de hip-hop, a dat de necaz:

„La data de 22 august a.c., în jurul orei 02.25, polițiștii din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat o femeie, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 39, în localitatea 2 Mai. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști”, a precizat IPJ Constanța.

Cercetată pentru trafic de droguri cu risc

În urma anchetei extinse, s-a constatat că Dana Coteanu era nu numai consumatoare de substanțe interzise, existând și o rețea de trafic de droguri. Dana Coteanu a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, alături de Alin Cristi Neagu și de Valentin Mugur Nicula:

„La datele de 22 și 23.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc. Măsurile au fost luate după ce inculpații au fost depistați de către un echipaj de poliție rutieră în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza stațiunii 2 Mai, iar la controlul efectuat a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).

Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 100 comprimate ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină  (drog de mare risc), ketamină (drog de risc),  21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Radu Leca, psiholog: „Nimeni niciodată nu se poate lăsa de tot de droguri!”

Dana Marijuana are o fiică minoră, Iris, în vârstă de 10 ani. În urma problemelor cu legea, solista se teme să nu fie decăzută din drepturile de părinte. Psihologul Radu Leca ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre acest risc:

„Nimeni niciodată nu se poate lăsa de tot de droguri. Drogurile o perioadă lungă sunt înlocuite cu o altă dependență. În acest moment, legislația spune foarte clar că, atât timp cât binele superior al minorei este respectat de dependent, acesta nu-și pierde dreptul de a fi părinte.

Sunt conștient de faptul că doamna despre care azi discutăm și-a creat mai multe personaje, sper ca unul să fie cel de mamă dedicată. Povestea ei nu este una singulară, avem de-a face cu astfel de povești repetate de zeci de mii de ori la nivel social”.

„Numărul artiștilor care se droghează este în creștere”

Radu Leca mai susține că foarte mulți artiști sunt consumatori de droguri, iar numărul lor este în continuă creștere, în ultima perioadă:

„Numărul artiștilor care se droghează este în creștere. Acest fenomen este foarte popular în interiorul studiourilor, al locurilor de creație, fiind vizualizat ca fiind interesant, cool, și atât timp cât nu îl realizezi ești o paria în rândul lor.

Sunt artiști care și-au creat adevărate imperii, plasând nu consumând droguri. Sper ca numărul lor să scadă, prin dispariția lor organică”, mai menționează vestitul psiholog, exclusiv pentru Click!

Mihaela Ristea, directorul Protecției Copilului: „Părintele arestat poate solicita dreptul de a vizita copiii”

Mihaela Ristea, directorul Protecției Copilului, a vorbit, pentru www.replicaonline.ro, despre drepturile Danei Coteanu, ca mamă, dar și ale fiicei sale: 

„Dacă este necesar, copiii vor fi plasați în îngrijirea rudelor apropiate, cum ar fi bunici, unchi sau mătuși, dacă acestea sunt disponibile și capabile să ofere un mediu adecvat. În cazul în care rudele nu sunt disponibile sau nu pot asigura îngrijire, copiii vor fi plasați în familii de plasament sau centre de îngrijire temporară, conform reglementărilor legale.

Dacă arestarea părintelui se preconizează a fi de lungă durată sau riscă să ducă la o condamnare, vor fi inițiate proceduri legale pentru stabilirea custodiei pe termen lung, luându-se în considerare drepturile altor membri ai familiei și interesul superior al copiilor. Pentru a sprijini copiii în fața traumei, vor fi disponibile servicii de suport emoțional și psihologic.

Părintele arestat poate solicita dreptul de a vizita copiii și de a participa la procedurile legale relevante pentru menținerea legăturii cu aceștia, conform deciziilor luate de autorități. Toate măsurile vor fi implementate cu respectarea drepturilor și bunăstării copiilor, asigurându-se un mediu sigur și stabil în absența părinților lor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca dumitra instagram jpg
Banner Magdalena Chihaia
Gabriela cristea reteta biscuiti jpg
Banner Alexandru Ciucu
Demi Moore
andra maruta jpg
doinita oancea lora jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net