De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi. „Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media"

Ultima actualizare:

Tudor Chirilă, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în domeniul artistic și pentru rolul său de antrenor în cadrul emisiunii "Vocea României", dezvăluie latura sa de tată și modul în care își crește cei doi fii, în vârstă de 6 și 8 ani. Într-un interviu recent acordat revistei VIVA, artistul a oferit perspective fascinante despre lecțiile de viață pe care încearcă să le transmită copiilor săi și cum își îndrumă familia în era actuală.

De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi
De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi

Chirilă și soția sa, Iulia, adoptă o abordare holistică asupra educației copiilor lor. Ei se străduiesc să le ofere o viziune corectă asupra vieții, încurajându-i să fie conștienți de impactul acțiunilor lor asupra societății. Lecții fundamentale, cum ar fi importanța repetiției și a efortului continuu, sunt transmise pentru a pregăti copiii pentru viitor.

Echilibrul dintre rutină și creativitate

Chirilă promovează un echilibru între rutină și creativitate, considerând că viața trebuie să cuprindă atât joc, cât și creativitate. Cu insistența asupra importanței de a face ceea ce îți place și de a urmări independența, el își îndeamnă copiii să exploreze lumea înconjurătoare, încurajându-i să descopere și să-și urmeze pasiunile.

Artistul evidențiază diferențele semnificative dintre generațiile actuale și cele anterioare, remarcând faptul că în trecut, educația implica adesea acceptarea bătăilor la școală, în timp ce acum există o deschidere la dialog. El remarcă și dependența crescută a copiilor de conținutul digital, subliniind riscul ca aceștia să devină mai degrabă consumatori decât creatori.

Creativitate vs. consumul de tehnologie

Chirilă subliniază importanța stimulării creativității copiilor, criticând dependența de divertismentul digital. Încurajează independența și creativitatea, subliniind că copiii ar trebui să devină creatori, nu doar consumatori pasivi.

El recunoaște că sfaturile primite de la părinți, chiar dacă păreau greu de acceptat în adolescență, s-au dovedit înțelepte și utile în cariera sa și viața de adult. El subliniază că a fost destul de inteligent să-și asculte părinții în multe situații, chiar dacă orgoliul său adolescent nu o arăta.

Parenting cu consecințe

Chirilă împărtășește filozofia sa despre parenting, evidențiind importanța înțelegerii consecințelor pentru acțiunile bune și rele. Încurajează independența și își îndrumă copiii să învețe din experiențe proprii, cu un ghidaj discret.

În ceea ce privește tehnologia, Chirilă dezvăluie că nu le-a cumpărat telefoane smart copiilor săi. El argumentează că aceștia pot comunica și în alte moduri și că introducerea tehnologiei în viața lor va fi o decizie luată conștient, atunci când vor fi pregătiți să înțeleagă provocările lumii digitale.

Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor. În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, întimp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim.

Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media, de exemplu. Au văzut un film al lui Denzel Washington pe internet, în care el spunea că, pe vremuri, trebuia să mulțumești un singur om – cel cu care stăteai de vorbă și, acum, te chinui să mulțumești zeci de mii de oameni odată", a spus Chirilă pentru Viva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net