Vedetele sunt împotriva paradei de 1 Decembrie! Tudor Chirilă, revoltat: „Defilarea e pentru hoți! Nu am ce sărbători!“

Ultima actualizare:

Nici parada militară de 1 Decembrie nu mai e ce a fost! Dacă altădată se înghesuiau să pozeze în costume naționale și să-și ducă copiii la defilare din zona Arcului de Triumf, acum vedetele noastre declară, sus și tare, că s-au saturat de… paradă.

În București, în aceste zile, autoritățile au început pregătirile pentru marea defilare de 1 Decembrie. Vedetele au dat piept cu o aglomerație de nedescris și nervi întinși la maxim în trafic, din cauza restricțiilor de circulație din Capitală. Au răbufnit cu toții și și-au vărsat nervii pe rețelele sociale. 

Tudor Chirilă: „Suntem dezbinați! Ne facem că sărbătorim unitatea națională”

Artistul Tudor Chirilă a fost primul care a transmis un mesaj acid pe rețelele sociale, explicând care sunt motivele pentru care nu sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională.

Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea”,  a explicat Tudor Chirilă, revoltat pe pagina de Instagram. 

Bianca Drăgușanu: „Să-mi spună și mie cineva ce aduc bun paradele”

În drum spre o programare la salon, pe care era gata să o rateze din cauza pregatirilor pentru Ziua Natională a României, Bianca Drăgușanu a răbufnit mai tare ca niciodată, și a amenințat să se implice în politică la viitoarele alegeri. Nici ea nu e mândră că e româncă. 

„Să-mi spună și mie cineva ce aduc bun paradele. Ok, parada de 1 Decembrie, suntem români, mamă ce autostrăzi avem, mamă ce locuri de parcare etc. 

Parada ca paradă, încă nu e 1 Decembrie, dar ce aduce bun pregătirea pentru paradă? Ați văzut ce trafic e în București? Frate, deci abia aștept să vină alegerile, eu, care nu am nicio treabă cu politica, jur că de data asta o să mă implic maxim.

Nu a existat unu care să facă ceva pentru țara asta, unu care a fost ales și a lăsat ceva bun în urma lui.

Nu știu, eu sunt fan Dana Budeanu, iar tot ce zice femeia asta asumată, jur că are dreptate. 

Trăim într-o țară în care numai să fii români nu e neapărat o mândrie, e ceva rău de tot. Pentru ce ne trebuie paradă? Pentru ce?! 

Pentru ce aveți nevoie de pregătiri de paradă? Ce vreți să ne arătați? Cum stăm cu traficul sau cât de proști suntem că v-am mai votat o dată? Pentru ce?”, a fost mesajul Biancăi Drăgușanu, exasperată de pregătirile pentru marea paradă din aceste zile. 

Dani Oțil: „Să nu vină vreun război, că noi nu suntem ok”

Dani Oțil s-a arătat și el, la rândul său, revoltat mai ales în ce privește organizarea paradei pentru 1 Decembrie, care,  în opinia sa, lasă de dorit.

„Avea tata o vorbă: <<Bă, dacă îți face rău, fie că e băutură, fie că e ceva, bă, dacă tot îți face rău, de ce continui?>>

Sunt pro maraton, pro evenimente în București, bă, dar dacă nu știm să organizăm o paradă pe 1… E o coloană de mașini care merge înainte, oamenii sunt militari, ăștia la război trebuie să știe să meargă încolonați… 

De ce cu trei zile înainte blochezi tot, bă, dar tot? De ce să blochezi tot orașul ca să pui niște mașini să meargă într-o linie? 

Să nu vină vreun război, că noi nu suntem ok. Hai la anul să nu mai ținem, hai la anul să mai facem un spital!”, a spus prezentatorul TV nervos, pe InstaStory.

Programul Paradei de 1 decembrie 

Iași Parada 1 Decembrie 2022 FOTO Andrei Luca Adevărul

La parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf vor participa peste 1.500 de militari și specialişti din cinci instituții românești iar ca invitați 150 de soldați și ofițeri din nouă țări.

Pe sub Arcul de Triumf din București vor defila, începând cu ora 11.00, unități de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor.  

În plus, vor fi prezentate publicului aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave Alături de militarii români, vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din nouă țări.  

La paradă, vor fi prezente unități și avioane din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia. 

Iată care este programul transmis de către Ministerul apărării Naționale:

  • 1 Decembrie, ora 09:00- Ministerul Apărării Naționale organizează o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, în memoria eroilor români care și-au pierdut viață pe câmpurile de luptă, în apărarea țării.
  • 1 Decembrie, ora 11:00- Are loc Parada Militară de la Arcul de Triumf. În zonă vor fi amplasate standuri expoziționale pentru public, deschise până la ora 14:00.
  • 1 Decembrie ora 13:00- Expoziția „Tricolorul- simbol identitar al unității românilor în costumul popular” poate fi admirată la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București. Organizarea acesteia marchează atât Marea Unire, cât și împlinirea a 100 de ani de la fondarea Muzeului Militar Național de către Regele Ferdinand I.
  • 1 Decembrie, ora 19:00- Retragerea cu torțe a militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, pe traseul Palatul Cercului Militar Național- Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner dinu maxer png
Fosta mare canotoare română nu face rabat de la nimic atunci când este vorba de sărbători și de mâncarea tradițională
   "De Paște fac tot posibilul să fiu cu ai mei și cu mâncarea pe care o face Codruța, mama și soacra mea", ne-a spus Dan Negru
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net