Delia nu iartă glumele misogine: „În momentul ăsta, o femeie e bătută undeva”

Delia Matache face parte din juriul emisiunii iUmor, încă de la debutul show-ului de comedie, din aprilie 2016.

Delia a luat atitudine față de glumele misogine spuse în show-ul jurizat de ea
Delia a luat atitudine față de glumele misogine spuse în show-ul jurizat de ea

Astfel, cea mai populară solistă din România a ajuns să vadă și să audă toate glumele posibile, promovate de concurenții show-ului. A râs suficient încât să fie îngrijorată de apariția ridurilor, însă, a rămas sensbilă atunci când a venit vorba de o anumită categorie de umor.

Citește și: Delia, dezvăuiri despre abuzurile profesorilor din liceu. Ce păţeau elevele

Practic, o categorie de prost-gust, cu tradiție în România și nu numai, cea a glumelor misogine.

Conștientizare asupra fenomenului violenței domestice

Pot să am diverse reacții și să nu fie toate difuzate. Că nu e timp, nu că ar fi o problemă. Uneori, simt că toleranța mea nu mai există și atunci mai spun lucruri. Încerc să motivez prezența mea acolo și prin treaba asta cumva, pentru că mi se pare că alții nu o fac deloc și cred că e necesară.

Nu știu dacă educă pe cineva, dar mai trage câte un semnal de alarmă. Trebuie să tragem un semnal de alarmă și pentru tot ce înseamnă bullying, agresiune, violență domestică. În momentul ăsta în care vorbim, o femeie este bătută undeva”, a declarat Delia într-un interviu acordat Antena Stars.

Citește și: De ce a sancționat Delia glumele despre violență domestică la iUmor: «Am cunoscut asta, știu ce înseamnă»

Nu este prima dată când Delia ia atitudine, când vine vorba despre acest subiect. La finalul anului trecut, în decembrie 2021, artista a reacționat la glumele unui finalist al iUmor.

Delia a condamnat, în cadrul emisiunii, mai multe glume făcute de un concurent în jurul unui subiect sensibil, violența domestică.

Nu toate glumele sunt amuzante

Concurentul a glumit la adresa mai multor femei celebre din showbiz-ul autohton, referitor la faptul că acestea au fost bătute sau agresate fizic. Ulterior, Delia  a explicat de ce a avut reacția respectivă.

Pe vremuri nu se punea așa de mult accent pe corectitudinea politică, adică pe lucruri care ar trebui să fie o normalitate și care sunt foarte prezente azi. Așa că nu m-ar fi luat nimeni în seamă dacă spuneam: „dar nu e ok să vorbești așa despre femei sau să facem glume rasiste. Cred că dacă am pățit o chestie nasoală și am puterea, și decid că vreau, să râd despre asta, râd. Dar să râdă altcineva despre trauma mea, nu cred că e ok”, a explicat Delia, la momentul respectiv.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
radu valcan instagram jpg
image png
image png
normani album dopamine jpg
john travolta copii jpg
 La 30 de ani și-a propus să nu mai aibă așteptări
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net