Delia, „turnată” de Andreea Bălan: „Când cere 15 mii la un concert...”

Ultima actualizare:

Faptul că Delia este una dintre cel mai bine cotate artiste autohtone nu mai reprezintă o surpriză. Evident, tariful artistei nu poate fi decât unul pe măsură. Andreea Bălan a dezvăluit la un podcast la care a fost invitată care este suma pe care Delia o cere organizatorilor unui concert, dar și care este strategia îndrăgitei artiste.

Delia și Andreea Bălan fac parte din aceeași generație de artiști
Delia și Andreea Bălan fac parte din aceeași generație de artiști

Delia ar încasa 15.000 de euro pe concert

Invitată la podcastul lui Radu Țibulcă, Andreea Bălan a vorbit și despre câștigurile artiștilor din muzică. Cântăreața a dezvăluit că Delia cere 15.000 de euro pentru un concert, însă suma pe care o vrea este justificată. „Delia când cere 15 mii la un concert vine cu toată infrastructura de la Sala Palatului. Vine cu decorul, vine cu dansatorii, vine cu toate. Dacă tu ceri trei mii și te prezinți pe scenă singură sau cu trei instrumentiști și nu faci nimic, cânți trei piese cunoscute și restul necunoscute, după aia nu te mai cheamă”, a dezvăluit Andreea Bălan.  

Referitor la tariful solicitat de Andreea Bălan pentru prestații, solista a explicat faptul că are o strategie diferită, având pretenții financiare modeste. „Prețul meu la concerte a fost sub valoarea a ceea ce eu am oferit. Eu cred că noi suntem plătiți cum trebuie. Nu cred că suntem plătiți greșit. Pentru că salariul nostru minim pe economie este de 2.000 de lei. Cât să luăm noi la concert? Câteva mii: două, trei, patru mii, cinci mii, cât să iei? Afară, normal că ceilalți au sute de mii pentru că și traiul este la alt nivel. Hai să raportăm la traiul nostru de zi cu zi. Nu ai cum să ceri 30 de mii pentru un concert. Ce oferi tu pentru banii ăștia? Că acolo se pune problema”, a povestit Andreea Bălan, într-un interviu acordat publicației unica.ro.

Evident, nici una dintre cele două artiste nu trăiește exclusiv din banii câștigați din muzică. Imaginea artistică creată pe scenă este capitalizată și sub forma participării la emisiuni de divertisment de mare audiență, unde onorariile nu sunt deloc modeste. Canalele de Social Media ale vedetelor sunt, de asemenea, o sursă considerabilă de venit, majoritatea având punctul principal de contact cu comunitățile de fani pe Instragram, TikTok sau YouTube.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net