Diagnostic dur pentru Alexandra Stan! Artistă suferă de o boală ce nu poate fi vindecată: „E foarte riscant”

#Exclusiv Click!

Alexandra Stan (34 de ani) a făcut pătrățele. Solista a reușit să slăbească, chiar dacă suferă de o boală autoimună, tiroidita Hashimoto, ce favorizează îngrășarea. Vedeta ține, însă, în frâu boala cu tratament și regim alimentar.

Problemele de sănătate ale Alexandrei Stan (34 de ani) au apărut, inițial, pe perioada cât a stat în America. Solista s-a întors în țară cu 10 kilograme în plus, ea fiind diagnosticată de medici cu tiroidită Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida.

Apoi, boala s-a reactivat în urma unor episoade stresante din viața solistei, cum ar fi divorțul de fostul soț, dar și după ce a participat la „Survivor România”.

Alexandra Stan are pătrățele pe abdomen! „Nu mănânc lactate, gluten și nici zahăr”

Prezentă, marți seară, la un eveniment monden, Alexandra a apărut într-o formă de zile mari, cu pătrățele pe abdomen. Solsita ne-a povesit cum reușește să țină cu biro în frâu perfida afecțiune și cu ea și kilogramele!

Avem 10 kilograme în plus atunci când m-am întors din America. Mă îmbolnăvisem de glandă și eram dereglată total.

Eu am tiroidită Hashimoto autoimună, dar reușesc s-o țin în frâu în ultima vreme. Nu consum gluten, lactate, zahăr, soia, alcool, mai deloc. Cafeaua la fel mai puțin, doar una de dimineața, înainte beam 3-4 cafele pe zi.

Eu cred totuși că medicamentul e baza. E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație. Iau Euthyrox de 50 mg, atât am luat de la început, nu-l înterup că nu vreau să risc”, ne-a povestit solista.

Ce este tiroidita Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care afectează tiroida, ducând la scăderea cantității de hormoni produși de aceasta.

Tiroida este o glandă în formă de fluture prezentă la baza gâtului, este responsabilă de producerea unor hormoni esențiali pentru reglarea funcțiilor corpului, funcții precum creșterea sau reglarea metabolismului.

Atunci când producția acestor hormoni scade apare hipotiroidismul, iar organismul nu mai primește aportul necesar pentru a susține o funcționare normală.

Tiroidita Hashimoto apare atunci când sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă.

Până în prezent, nu se cunosc cauzele științifice exacte pentru care sistemul imunitar încetează să mai recunoască tiroida și produce anticorpi meniți să o trateze ca pe un corp străin. Stresul se pare că ar fi principalul factor în declanșarea acestei boli, care nu are leac.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net