Doliu în lumea teatrului din România! A murit una dintre cele mai îndrăgite actrițe din țara noastră

Ultima actualizare:

O tragedie fără margini a lovit lumea artistică din țara noastră! Cei de la Uniunea Teatrală din România (UNITER) au anunțat decesul marii actrițe Ileana Ploscaru! Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani, iar de-a lungul carierei a câștigat nenumărate premii.

Actrița a murit la 92 de ani / foto: colaj/Facebook
Actrița a murit la 92 de ani / foto: colaj/Facebook

Cei de la Uniunea Teatrală din România au publicat un meaj emoționant, prin care au aunțat decesul marii actrițe Ileana Ploscaru (31 ianuarie 1931 – 31 octombrie 2023). Aceasta a murit la vârsta de 92 de ani, iar de-a lungul carierei sale impresionante, a reușit să câșige nenumărate premii.

„Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă și puternică, dedicată întru totul scenei. De-o forță, vigoare și statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru și public.

Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism și de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani”, au scris cei de la UNITER, pe pagina lor de Facebook. „La Gala Premiilor UNITER din anul 2021 a primit din partea Senatului UNITER Premiul pentru întreaga activitate...”, au mai menționat aceștia.

Ileana Ploscaru a murit la 92 de ani

Actrița a murit la 92 de ani / foto: Facebook
Actrița a murit la 92 de ani / foto: Facebook

„Pe coperta antologiei teatrologice „Ileana Ploscaru. Teatru, teatru și iar teatru...” apărută la Editura Fundației Culturale „Camil Petrescu” în anul 2017, regizorul Dominic Dembinski mărturisea despre întâlnirea cu Ileana Ploscaru:

„Colaborarea noastră a început acum aproape 35 de ani cu ocazia venirii mele la Constanța, unde am descoperit-o ca pe o forță vulcanică, intuitivă, ce m-a ajutat în creație, percepând din preaplinul său talent că aveam să încep o nouă școală de teatru alături de magia răspândită de această măreață doamnă a Teatrului.

Îi voi fi mereu recunoscător doamnei Ileana Ploscaru pentru onoarea ce mi-a făcut-o lucrând cu mine. Mi-o doresc cu egoism și speranță în mai toate distribuțiile mele, fiind conștient de gama enormă pe care o stăpânește și a dovedit-o cu alți colegi ai mei în zeci de spectacole de succes. Pe mine m-a uluit virtuozitatea cu care a schimbat registrele, talentul cu care a putut trece, sub biata mea baghetă, de la Molière, Goldoni sau Cehov!”, mai scriu cei de la UNITER, care spun că vor reveni cu detalii despre înmormântarea actriței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net