Femeia celebră căreia Florin Piersic i-a schimbat viața pentru totdeauna. A rămas văduvă la numai 39 de ani: „Este chiar o dragoste fierbinte”

Una dintre cele mai renumite actrițe românești a rămas văduvă când avea doar 39 de ani. Tinerețea și fericirea i-au fost umbrite de decesul soțului ei, însă soarta i-a schimbat-o marele actor Florin Piersic. Descoperiți întreaga poveste din rândurile de mai jos. 

Florin Piersic / foto: arhiva Click!
Florin Piersic / foto: arhiva Click!

Celebra actriță care a rămas văduvă în anii tinereții sale este nimeni alta decât Rodica Mandache. A fost căsătorită cu fostul iubit al celei mai bune prietene - Aurel Mihailopol - care s-a stins din viață după ce au împlinit 13 ani de căsnicie. Cum a ajutat-o maestrul Florin Piersic pe colega sa de breaslă să cunoască succesul?

Rodica Mandache, marcată de moartea prematură a soțului ei

Rodica și Aurel au fost căsătoriți vreme de mai bine de 13 ani și împreună au o fiică, pe regizoarea Diana Mihailopol. Nu s-a mai căsătorit niciodată și vorbea despre pierderea soțului ei, cel mai renumit fotograf al anilor '70. 

„Eram cumplit de aeriană şi cred că asta m-a salvat. Moartea sa a fost nedreaptă, neclară şi nemeritată, la 5 decembrie 1982. Ce fel de om era?

Dacă Diana era bolnavă, tapeta maşina cu rochiţe pentru păpuşi şi plecau la Sinaia”, a declarat actrița pentru revista Taifasuri.

Aurel Mihailopol, soțul Rodicăi Mandache
Aurel Mihailopol, soțul Rodicăi Mandache

L-a considerat mereu pe Florin Piersic un „semizeu” 

După tragedia morții soțului ei, viața Rodicăi Mandache avea să se schimbe radical după ce îl cunoștea pe marele Florin Piersic. Alături de el a jucat în adaptarea pentru televiziune a spectacolului „Visul unei nopti de iarnă”, în 1980. 

„Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte. Florin Piersic nu seamănă cu ceilalți oameni, este un semizeu. Dacă o actriță era partenera lui. i se întâmpla ceva nebănuit. Toate partenerele lui au strălucit pentru că el le era alături.

Până să joc cu el în „Visul unei nopți de iarnă” eram o actriță bună, drăguță, cu viitor. Unii spuneau că sunt și talentată.

După ce am jucat cu el pur și simplu am fost ridicată sus, la etajul cel mai înalt, și acolo am rămas datorită piesei. Viața mea s-a schimbat”, a declarat Rodica Mandache, potrivit unica.ro.

Rodica Mandache
Rodica Mandache

Ce spunea actorul 

În cartea sa, Florin Piersic a scris câteva rânduri referitoare la rolul care a consacrat-o pe Rodica Mandache: 

„Durere mare pentru ea. Cred că nu întâmplător a primit rolul ăsta într-un asemenea moment al vieții, rol care, așa cum spunea ea, i-a adus cele mari satisfacții”, a scris Piersic în cartea sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image jpeg
kanye west bianca censori profimedia jpg
taylor swift gettyimages jpg
Nicolae Botgros
Banner Roxana Ciuhulescu
Minodora Tătărușanu jpg
Banner Jorge
p diddy colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net