Flori şi candele la stejarul lui Benone Sinulescu. Mesajul trist al unui prieten de suflet
Admiratorii lui Benone Sinulescu, care s-a stins din viaţă la 84 de ani, pe 18 noiembrie 2021, se pot ruga sau pot lăsa o floare la stejarul plantat de acesta în Parcul Crâng din Buzău. În februarie 2020, marele artist a participat la o acţiune de împădurire.
Benone Sinulescu, care ne-a părăsit pe 18 noiembrie 2021, a fost înmormântat într-un Cimitir din Arad. Artistul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-o căsuţă cochetă cu o grădină din localitatea Bârzava, judeţul Arad. Buzoienii şi fanii săi ajung mai greu la locul de veci al regretatului artist, însă se reculeg în Parcul Crâng din Buzău, la stejarul plantat de artist. recent, pe acolo a trecut și artistul Nicolae Sulac, prieten bun cu regretatul artist.
„Revederea cu Benone Sinulescu... Ne-am regăsit în acest an altfel, într-un mod deloc obişnuit, în faţa unui stejar tăcut, care scutură roua de pe crengi în adierea vântului. După nenumărate revederi cu vorbe duioase, după un deceniu plin de amintiri, ne revedem cu o tăbliţă. Ei îi dăruim flori şi, după 20 - 30 de minute, continuăm drumul spre Siriu. În restul anilor nu stăteam mai puţin de 4, până la 6-7 ore împreună, depănând multe amintiri şi dezbătând multe subiecte…
Nu am putut merge nici la ultimul lui drum. Acum mă simt puţin uşurat de o mulţumire cu care eram dator lui, aceea de a-i duce o floare şi de a cugeta în tăcere la toate amintirile rămase în urma sa. Mulţumesc, nea Beni, că ai existat printre noi, un om, un suflet, o pagină dintr-o carte scrisă cu litere de aur. Amintire veşnică, Maestre drag!”, spune artistul din Republica Moldova, Nicolae Sulac.
Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit pe 18 noeimbrie 2021, la vârsta de 84 de ani. Benone s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu (judeţul Buzău). În adolescenţă a cântat în corul bisericii, la Denii şi la Prohod. La 12 ani ştia pe de rost piesele Mariei Lătăreţu şi ale Ioanei Radu. În 1956, a înregistrat prima piesă, ”La Lenuţa sub cerdac”.
De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania. A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde. În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!