EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit cu o mare dorință neîmplinită. Dezvăluirile impresarului Ionuț Pavel


    Benone Sinulescu, alături de Impresarul Ionuț Pavelfoto: Facebook
Benone Sinulescu, alături de Impresarul Ionuț Pavelfoto: Facebook

Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Ionuț Pavel, impresarul și prietenul artistului, a făcut primele declarații pentru Click!

"Mi-a murit cel mai drag prieten și cea mai bună voce pe care a avut-o țara aceasta. Este trist. Un mare interpret și culegător de folclor. Fără el suntem mai săraci", a declarat, pentru Click!, Ionuț Pavel, impresarul regretatului artist. Acesta spune că nea Beni s-a stins cu dorința de a-și vedea casa natală de la Siriu (județul Buzău), locul cel mai drag sufletului lui. Solistul se stabilise în comuna Bârzava, din Arad, însă a tânjit mereu după locurile natale, pe care le-a pus deoseori în cântecele de folclor. "În ultima vreme spunea ca vrea sa mearga acasă, la Siriu. Avea pneumonie. Mai mult ca sigur că soția îl va îngropa la Arad", ne-a mai spus Ionuț Pavel. 

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. Deşi informaţii iniţale au indicat că ar fi murit la spital, din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că el a refuzat internarea și s-a stins acasă. Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri la spitalul din Arad. Pe 8 iulie, Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în casă, de către soția sa. Artistul nu a ajuns inițial la spital, ci la o clinică de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, Vladimirești. Ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. "Locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicităm o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate”, povestea Elena Sinulescu, la vremea respectivă, într-o postare pe pagina de Facebook a soțului ei.

Benone Sinulescu, biografie

Benone s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu (judeţul Buzău). În adolescenţă a cântat în corul bisericii, la Denii şi la Prohod. La 12 ani ştia pe de rost piesele Mariei Lătăreţu şi ale Ioanei Radu. În 1956, a înregistrat prima piesă, ”La Lenuţa sub cerdac”.

De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania. A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde. În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin  decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Citește și:

EXCLUSIV Soția lui Benone Sinulescu, reacție sfâșietoare după moartea artistului. «Ieri am făcut 40 de ani de căsnicie. Nu mai sunt om»

EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit cu o mare dorință neîmplinită. Dezvăluirile impresarului Ionuț Pavel

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
cub sebastian țopescu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub roxana vancea png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg