Gaz pe foc s-a reunit! Poveștile picante ale celebrei trupe

Ultima actualizare:

Cu toții ne mai aducem aminte de trupa ‘’Gaz pe foc’’, ce făcea ravagii prin anii 2000, în România, nu-i așa?

Raluca Găină si Andrei Roșu
Raluca Găină si Andrei Roșu

Cine se mai gândea că băieții ce frângeau acum aproape 30 de ani inimile fetelor prin muzica, dansul și șarmul lor, se vor reuni?

Gaz pe foc au cântat la Untold 2022

Ei bine, acest lucru s-a întâmplat de curând, pe scena festivalului Untold, iar băieții rebeli de altă dată, s-au transformat acum în bărbați cu familii și copii, pentru care muzica a rămas doar o amintire frumoasă.

Click! A dorit să afle mai multe detalii despre marea reunire, astfel că l-a invitat pe Andrei Roșu, unul dintre membrii trupei, la un interviu relaxant, unde am discutat de toate.

Membrii „Gaz pe foc”, risipiți prin întreaga lume

De la emoțiile pe care le-au avut înainte să fie iar în fața publicului, până la povești amuzante din culisele uneia dintre cele mai cunoscute trupe din România.

Ce v-a făcut să vă reuniți?

Cu câteva zile înainte eram risipiți pe toată Planeta. Paul prin Canada, acolo unde locuiește, pe plajă, sau pe unde mai eram. Am aflat din scurt că există un loc disponibil pentru noi, găsit de organizatori și am plecat spre festival.

Asta face pasiunea pentru muzică...

Să știi că nu a fost numai asta, reuniunea are alt scop, anume susținerea Hospice Casa Speranței, fundație ce are ca scop îngrijirea persoanelor cu afecțiuni paleative. An de an colaborez cu ei și până la urmă ne-am gândit cum ar fi să ne reunim, iar câștigurile să fie donate către aceasta. Băieții au fost de acord, chiar dacă fiecare are altă carieră.

Cum este Gaz pe Foc acum după 30 de ani și cum a fost pe scenă?

Nu mai urcasem pe scenă de 20 și ceva de ani, dar nu am simțit că au trecut atâția ani, am fost în aceeași formă. Nu ne-am pierdut îndemânarea. A trecut foarte ușor timpul.

Noi râdeam că am început cariera în perioada de pionierat, în anii ‘90.  Când era ca o junglă. Nu aveau condițiile tehnice nici pe departe pe cele de acum. Erau spectacole în care cântam la picior de scaun, sau la lanternă, pentru că organizatorii nu aveau destule microfoane, dar este altceva pentru artiștii de acum.

Cum a fost publicul?

Noi am fost cumva la deschidere, dar a fost foarte bine. Ne-au aplaudat, știau versurile.

V-ați gândit că vă veți reuni și veți cânta pe una dintre cele mai mari scene din România?

Nu ne-am gândit niciodată. Am fost la aceste festivaluri din România, umrăream artiștii și ne bucuram pentru ei. Ne-am dorit, poate, să cântăm pe o astfel de scenă.

Citește și: INTERVIU Andrei Roșu, sportivul de Cartea Recordurilor, vine cu afacerea vegană la "Imperiul leilor"

E bine că nu a mai trebuit să fac sincroane, nu-mi plăcea deloc. Eu fugeam de ele înainte, iar băieții se supărau.

Aveți vreo întâmplare amuzantă pe care să o țineți minte?

Chiar le-am rememorat. Paul a aterizat exact în ziua aceea, iar înainte de spectacol ne-am adus aminte de câteva întâmplări. Eram o dată la Zalău, aveam spectacol în sala de festivități, dar trebuia să le facem o surpriză, așa că organizatorii ne-au băgat în clădire pe geam, pe la etajul 1. Au adus o scară și am intrat printr-un gemuleț. Sunt multe povestiri.

Despre tine ce poți să ne mai spui?

Alerg, cum știți. Eu sunt foarte multe persoanaje, ba alergător, ba organizator, dar mă ocup și de copii.

Dar colegii? Mă gândesc că voi nu v-ați mai văzut de mult toți, poate separat, da, dar toți?

Ne-am mai văzut separat, pe zoom, social media, dar toți nu ne-am mai văzut din 2001, după 20 de ani ne-am reîntâlnit.

Ca o trupă ce a cunoscut succesul, probabil ați avut și neînțelegeri. Acum dacă te uiți în urmă, ai face aceleași alegeri?

Noi am fost foarte apropiați, stăteam zile întregi pentru a compune melodii. Exact cum a fost în lock-down, așa era și la noi.  S-au acumulat tensiuni, dar nu au fost certuri legate de bani. Am simțit nevoie de altceva, nu ne-am certat. A vrut fiecare să o ia pe alt drum.

Ați făcut sacrificii?

Noi am cântat de la 16 ani și am dorit să fim mai atractivi pentru fete. La vârsta aia nu prea ai avut ce sacrificii să ai, doar că mai chiuleam. Era și oboseala, dar nu am simțit că a fost un sacrificiu.

Când este următorul concert?

Așteptăm să se întoarcă lumea de la mare și vom cânta. O să fie în niște locații mai mici, dar așteptăm cu nerăbdare.

Citește și: "Tudor Chirilă și Adi Despot întorc scaunul doar la voci rock"

Trupa Gaz pe Foc, formată din Lucian Viziru, Andrei Roșu, Alin Lupșa și Paul Panait, s-a reunit în cadrul festivalului Untold, pentru a strânge cât mai multe donații, care să fie de ajutor pentru persoanele care au nevoie de îngrijire paliativă.

Relansarea trupei vine la aproape 30 de ani de la înființarea ei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net