Ioana Dichiseanu, surpriză inedită din partea soțului, jurnalistul Adrian Artene

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ioana Dichiseanu (35 ani) și-a serbat sâmbătă, pe 22 octombrie, ziua de naștere în familie, alături de soțul ei, jurnalistul Adrian Artene (45 ani), mama ei, Simona Florescu (55 ani) și fiica ei, Anastasia ( 6 ani), nepoata marelui actor Ion Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu, a doua aniversare fără Ion Dichiseanu

Aniversarea fiicei Maestrului Dichiseanu a fost umbrită însă de absența tatălui ei, care a plecat dintre noi la 87 de ani, chiar în brațele Ioanei. Cei doi, tată și fiică, au fost extrem de apropiați, iar Ioana Dichiseanu suferă încă după pierderea tatălui său.

Și pentru că își făceau aproape mereu ziua împreună, pe 20 octombrie, actorul ar fi împlinit 89 de ani, sunt la două zile distanță, fiica lui Dichi a devenit melancolică la cea de-a doua aniversare a ei petrecută fără tatăl său iubit.

„Eu mă pierd foarte mult în emoții, de fiecare dată am emoții! Nu știu de ce! Cred că e moștenire genetică, tata avea de fiecare dată emoții!. Am multe lucruri pe care să le spun și uit...”, începe să povestească timid, pentru Click!, Ioana Dichiseanu.

Cum a fost și cum a petrecut de ziua ei, fiica marelui Ion Dichiseanu  Click! a aflat cât de mult și-ar fi dorit Ioana să îl mai aibă alături pe tatăl ei și cât de mult i-a lipsit acesta la ceas aniversar.

Ioana Dichiseanu, surpriză inedită din partea soțului, jurnalistul Adrian Artene

„Am început la ora 12, când a venit Adi cu șampania, cu confetti, cu flori, pe mine mă lua somnul (n.r.: vineri spre sâmbătă noaptea). Și Adi îmi spunea, “Nu, te rog, nu te culca!”, mama se ținea tare pe poziții, Anastasia era cea mai zburdalnică  dintre noi toți, deci am început de azi noapte, la 00.00.

Astăzi (n.r.: sâmbătă), mama are de cântat, deci mama muncește, iar noi am stat mai mult acasă, am ieșit doar puțin, ne-a scos Adi în oraș, a zis, "Hai, să nu te mai văd…”, intrasem un pic așa ușor pe o pantă depresivă pentru faptul că tata nu este și mi s-a făcut foarte dor de el și ai mei nu m-au lăsat să cad în melancolie și..

Este a doua anivesare pe care o am fără tata! Fiind obișnuită întotdeauna... Ai mei mă întrebau "Vrei să îți serbezi  ziua tu cu prietenii, vrei să îți facem ziua separat? Sau vrei să o serbăm împreună?". Adică pe 20 octombrie, când era ziua lui. Și întotdeauna, adică în majoritatea cazurilor, alegeam să o serbăm împreună și atunci marea petrecere era pe 20 octombrie. Era o atmosferă de nedescris! De poveste!”, ne-a mărturisit Ioana Dichiseanu.

Petreceau câte trei zile și trei nopți

Pe vremea când era în putere și trăia, Ion Dichiseanu obișnuia să facă mari petreceri de ziua lui, pe 20 octombrie, în fiecare an. Câteodată acestea țineau câte trei zile și trei nopți, exact ca în povești.

„Erau anumiți ani în care era  ziua tatei exact ca în basmele alea, ca în nunțile alea, știi? Trei zile și trei nopți!  Pe cuvânt! Era ziua cu prietenii mai îndepărtați, ziua cu prietenii mai apropiați și ziua cu familia, era ceva, așa... Cred că niciodată nu va fi suficient de îndepărtat momentul ca să nu mă afecteze pentru că asta le spuneam și lui  Adi și mamei mele azi dimineață, e un sentiment așa, ambiguu, pentru că 33 de ani, câte aniversări am avut, 33 de aniversări am avut împreună. A fost o binecuvântare faptul că le-am făcut împreună, iar acum, pentru că el nu mai este, devine oarecum, nu chinuitor, dar e mai trist, pentru că el nu este!  Dar, da, de ziua lui am dat cu parfumul lui prin casă, când simt că intru în melancolie mă așez pe fotoliul lui...”, ne-a mai povestit fiica lui Ion Dichiseanu.

Lansează o carte pentru tatăl ei

Ioana Dichiseanu pregătește o carte despre tatăl ei, celebrul Ion Dichiseanu, pe care o va lansa la momentul potrivit.

„Cartea o vom lansa când o vrea Dumnezeu! Deocamdată sunt cu Adi, soțul meu, pentru că el mă ajută. Eu sunt cu poveștile și vin cu sentimentele dar el va fi cel care va redacta cartea. Este o carte despre omul Ion Dichiseanu! Vreau să arăt, cu toate că, aproape toată lumea și publicul care îl iubește, îl îndrăgește în continuare, asta îmi spune de fiecare dată când mă întâlnește cineva, ce om minunat a fost, ce om extraordinar, ce lord, ce generos, adică în afară de faptul că era un artist complet, un artist polivalent, multi talentat, era și un OM!

Și puțini oameni cunosc anumite întâmplări care confirmă acest lucru! Mă refer la cele din familie. El nu făcea anumite gesturi doar așa, de dragul lumii, de ochii lumii, de a păstra o anumită imagine! Nu! El așa era, în esență! El era cu adevărat un om altruist. Așa că nu știu când voi publica cartea pentru că asta depinde de când o vom termina noi dar timpul este foarte limitat și încercăm să ne împărțim  pe mai multe planuri și când va fi să fie, când e momentul, atunci, pentru că nu vreau să mă grăbesc!”, a mai adăugat pentru Click! Ioana Dichiseanu.

“Sper ca tata să fie mândru…”

Ioana Dichiseanu nu este doar o prezență angelică ci a moștenit și o parte bună din talentul regretatului ei tată. Ioana Dichiseanu cântă și o face Dumnezeiește, mai ales atunci când interpretează Fado.

„Despre proiectul meu Fado, cu ajutorul lui Dumnezeu se va mai înfăptui ceva foarte fain dar nu vreau să spun pentru că, nu neapărat că sunt superstițioasă, dar nu vreau să mă laud și apoi să nu se împlinească.

Este ceva care are legătură și cu tata și sper să fie mândru când voi duce la bun sfârșit proiectul respectiv, dar nu vreau să  spun mai multe, ideea este că nu stau! M-au cam dat peste cap niște răceli și m-au ținut pe loc, aș fi avut mai multe piese de înregistrat și nu am avut cum.

Nu vreau să  rămân în urmă și vreau să vin tot timpul cu ceva nou. Anul asta am fost parteneră, colegă de scenă cu mama la  mare, la hotelul la care cântă ea de 7 ani și patroana hotelului de acolo m-a plăcut foarte mult și mi-a propus să cânt și eu în vara asta acolo, bineînțeles că am acceptat pentru că  iubesc ceea ce fac, iubesc muzica și acolo este un loc minunat!

Am muncit toată vara, seară de seară, dar știi cum e, "Alegeți o profesie pe care o iubești și nu vei munci o zi în viața ta!", a încheiat fiica mult iubită  a lui Ion Dichiseanu, Ioana.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
oreste permis jpeg
banner cinci farfuze png
 Concertul lui Ed Sheeran de la București, care va avea loc în data de 24 august 2024, pe Arena Națională, îi va surprinde pe fani cu un concept de scenă unic în lumeCredit foto: Zak Walters
carmen trandafir jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net