Jador îl atacă pe Dominic Fritz, după ce i-a fost anulat concertul de la Filarmonica Timișoarei: «Eu am încercat să-mi depășesc condiția»

Ultima actualizare:

Jador, artist care preponderent cântă manele, este deranjat de decizia luată de către primarul Timișoarei de a susține un concert în incinta Filarmonicii Banatului. Artistul a avut o reacție dură și și-a spus opinia pe conturile personale ale rețelelor de socializare.

Jador este nemulțumit de decizia lui Dominic Fritz
Jador este nemulțumit de decizia lui Dominic Fritz

Jador şi Aza Dau Moda ar fi trebuit să concerteze în sala Capitol a Filarmonicii Banatul, în data de 17 mai 2022. Biletele au fost scoase la vânzare, iar unii dintre fani și le-au achiziționat. În urma unei postări a Roxanei Iliescu, consilier local de la Pro România, s-a creat o adevărată dezbatere în mediul online, iar primarul Timișoarei a decis să anuleze concertul pe care Jador îl aștepta cu atât de multă nerăbdare. 

Citește și: Drama lui Jador. Motivul pentru care a petrecut Crăciunul pe scenă 

Jador a fost profund deranjat și și-a exprimat supărarea prin intermediul unui mesaj pe care l-a distribuit pe pagina personală de Facebook. Artistul o acuză pe Roxana Iliescu de discriminare și îl critică public pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Cântărețul a subliniat că atitudinea avută de cei doi este una nepotrivită, fățiș discriminatorie și că nu înțelege motivul real pentru care nu i se permite să susțină concertul. 

  “În ultima vreme, m-au sunat majoritatea televiziunilor din ţară pe subiectul că Filarmonica de la Timişoara nu m-ar lăsa pe mine să cânt acolo. Mi-am dat seama… bă, ţigan, manele… primarul am înţeles că nu a fost de acord şi cu o fată Roxana care a făcut consiliu special pentru ca Jador să nu vină acolo. Ce vreau eu să spun… Oricum nu o să mai vin acolo, în oraşul Timişoara nu o să mai vreau să cânt acolo, fiindcă mi se pare că sunt nişte oameni… da, sunt ţigan…şi mă bucur că sunt… am făcut o facultate, domnul primar, am făcut un master, am încercat să-mi depăşesc condiţia pentru că e greu să pleci de pe câmp, cu oile şi să ajungi Jador…Sper ca oamenii din Timişoara care discriminează ţiganii sau un gen muzica... nu ştiu ce discriminează oamenii ăştia pentru că nu-mi dau seama care este motivul principal, needucaţia mea, poate am părut prea negru şi îi deranjează, pentru că muzica pe care o fac nu găsiţi dezacorduri, greşeli gramaticale, ritmul vă deranjează?”, a fost mesajul lui Jador.

Reacția directorului Filarmonicii din Timișoara

De alfel, și directorul Filarmonicii din Timișoara a adoptat o poziție radicală în privința concertului pe care Jador ar fi trebuit să îl susțină. Conform directorului, imaginea filarmonicii este una foarte importantă, iar persoanele care au dreptul de a concerta acolo sunt alese cu foarte mare atenție. 

  „Informaţia despre susţinerea unui concert la Sala Capitol de către unul dintre artiştii genului de manele în luna mai este una falsă, nefiind aprobată cererea organizatorilor. Avem încrederea că publicul şi locuitorii Timişoarei (...) ştiu că agenda propusă vizează concerte de o înaltă ţinută artistică, cu artişti de talie internatională”, a transmis directorul Filarmonicii Banatul Timişoara, Ovidiu Andriş. „Ne rezervăm dreptul de a acţiona în judecată orice organizator care se foloseşte de imaginea Filarmonicii Banatul fără un acord prealabil stabilit printr-un contract”, adaugat acesta. 

Melodiile lui Jador au succes în rândul românilor 

Jador se bucură de aprecierea a zeci de mii de români, iar melodiile sale reușesc să ajungă, de multe ori, în trendingul de pe Youtube. Artistul interpretează manele și este mândru de munca pe care o depune. Anul 2021 a fost unul plin de reușit pentru el din punct de vedere profesional, iar din încasările pe care le-a primit în urma concertelor și a proiectelor a reușit să își cumpere un penthouse pe gusutul său. 

Vezi și: Jador, transformare incredibilă. Poza cu care a făcut furori pe Instagram

Jador a avut o copilărie marcată de lipsuri și niciodată nu s-a sfiit să vorbească despre neajunsurile cu care s-a confruntat atunci când era mic. 

Citește mai multe despre controversa iscată de Jador pe Adevărul  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net