Maria Dragomiroiu, anunț trist de Paște: „Nu mă regăsesc!” Ce aminitiri i-au trezit sărbătorile

Ultima actualizare:

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai cunoscute și mai respectate interprete de muzică populară din România. Artista a ajuns la sufletele celor de acasă grație felului ei sincer de a fi. Sărbătorile pascale sunt importante pentru Maria Dragomiroiu, iar în Vinerea Mare și-a deschis sufletul în fața celor de acasă. 

Maria Dragomiroiu și importanța sărbătorilor. FOTO: Facebook
Maria Dragomiroiu și importanța sărbătorilor. FOTO: Facebook

Pentru artistă, Paștele este o sărbătoare importantă, astfel că mereu are grijă să respecte tradițiile și învățăturile deprinse încă din copilărie. Iată cum decurgeau sărbătorile pascale pe vremea când artista era doar o copilă.

Maria Dragomiroiu: ,,Românul este iubitor de tradiție”

În cadrul unui emisiuni, Maria Dragomiroiu și-a amintit cu nostalgie de sărbători și copilărie. 

„Este Vinerea Mare, este o zi de suflet înainte Sfintelor Paști, în care se merge la cimitir și se jelesc morții. Așa știu eu de când era la țară și mergeam cu mama.

Așa mă apucă niște emoții, pentru că retrăiesc momentele de atunci. Pregătirile pentru Paște arată ca la orice român. Românul este iubitor de tradiție.

Aceste sărbători ne încarcă sufletește, ne ajută să mai mergem încă un an. Credința este singura care ne mai poate aduce într-un fel de echilibru”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, în timpul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV. 

Maria Dragomiroiu, sărbători pascale în familie 

Maria Dragomiroiu. FOTO: Facebook
Maria Dragomiroiu. FOTO: Facebook

Amintirile din copilărie au apus în bătaia timpului, iar acum interpreta de muzică populară celebrează Paștele în jurul copiilor și nepoților. 

„Au venit toți nepoții, cei patru nepoți ai mei. Am încondeiat ouăle. Când eram mică, la țară, strângeam bojii. Sunt niște plante din care rămâne partea asta lemnoasă, care se usucă.

Joia mare se face curat prin curte, prin grădină, se văruiesc pomii. Toată lumea strânge buruienile uscate și face foc mare. Miroase a proaspăt. Viața o ia de la capăt și mai avem speranță.

Iar după ce am făcut curat, mămica mea făcea gogoși. Într-un lighean făcea gogoși mari și simple. Și chema toți copiii din sat. Și mâncăm din alea și mai mare bunătate nu exista.

Mergem la denie. Iar astăzi, când este Vinerea Mare, când se lasă seara, mergeam cu mămica mea la Biserică și lângă fiecare cruce, era câte o persoană care îi jelea pe cei plecați departe. Era un cor, se crea o atmosferă apăsătoare”, și-a amintit Maria Dragomiroiu.

Maria Dragomiroiu, anunț trist de Paște

„Eu sunt mai spre finalul carierei mele. Și sunt fericită că am prins… Nu din punctul meu de vedere, dar acum se cere altceva, în care eu nu mă regăsesc. Cine mă vrea pentru ceea ce reprezint eu, cu mare drag voi spune ‘prezent’. Pentru că artistul nu iese la pensie niciodată. El cântă cât îi este Dumnezeu lăsat”, a afirmat, cu dezamăgire în glas, celebra interpretă de muzică populară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net