Maria Dragomiroiu, dramele dintr-o viață de roman: «La prima palmă, dragi femei, lăsați-l!»

La 67 ani, Maria Dragomiroiu este doamna cântecului popular românesc! A trăit o viață demnă de un roman sau de un film. A trăit pe pielea ei sărăcia, abuzul fizic și bătăile, încă din tinerețe. Apoi roata vieții s-a întors, vorba cântecului, și Maria a devenit una dintre cele mai îndrăgite și apreciate soliste de la noi! Cântăreața și-a deschis, recent, sufletul și a depănat capitolele unei vieți de poveste !

Maria Dragomiroiu arată trăsnet la 67 de ani Sursa: Facebook
Maria Dragomiroiu arată trăsnet la 67 de ani Sursa: Facebook

A fost vânzătoare de țuică la 12 ani, taximetristă, cântăreață în baruri și preferata lui Nicolae Ceaușescu! Maria Dragomiroiu a avut parte de o viață tumultoasă, marcată de drame și greutăți, încă de la o vârstă fragedă. A cântat pe la nunți pentru a aduna bani, apoi a ținut neapărat să învețe carte, ca să-și depășească condiția de sărman copil de la țară!

La doar 12 ani, vindea țuica familiei în piață pentru un bănuț ce le asigura pâinea de zi cu zi. Cumpărătorii ei erau muncitori simpli, de la fabrică.

Știu orice muncă de la țară, nu mor de foame, tatăl meu m-a învățat. Tata avea un cazan extraordinar de bun, țuica lui era parfumată. Eu am devenit o mare negustoreasă.

«Vine aia mică cu țuica»

Când ieșeau muncitorii de la fabrică, la masa de prânz, stăteau la coadă la mine. Vindeam cu jumătatea, cu litra, cu suta de grame din damingeana de 15 litri. Eram vedetă acolo. Plecam cu autobuzul sau cu «ia-mă, nene!», mergeam și de două ori pe zi!”, a dezvăluit artista, invitată, recent, în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D.

Citește și: Scandal între Maria Dragomiroiu și fratele Mădălinei Manole 

La doar 20 de ani, artista avea să-l cunoască pe primul ei soț, într-un troleibuz. Cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit și au avut împreună doi copii, Mircea și Ileana. Primul mariaj, însă, avea să-i aducă și cea mai mare suferință. A trăit coșmarul vieții ei! Fostul soț a înșelat-o și a agresat-o fizic! L-a prins chiar în compania amantei, însă artista nu a depus actele de divorț, de teamă ca lumea să nu o judece!

Mama mi-a zis să fiu cuminte, am fost crescută cu mentalitatea că e rușine să divorțezi, crescută la țară fiind. O femeie e obișnuită să îndure. Dar, trecând prin viață, zic așa: la prima palmă, dragi femei, gata, lăsați-l!”, s-a confesat Maria Dragomiroiu.

„De multe ori, n-am avut nici bani de pâine!”

La începutul carierei sale, cântăreața presta mai mult prin baruri, iar noaptea făcea taximetrie, împreună cu primul soț.

Pentru 10 lei, care însemna o masă, deși eu uneori nu mai apucam să mănânc, îi duceam pe marinarii greci prin stațiuni. De multe ori n-am avut bani de pâine. M-a marcat acest lucru. Vara, la mare, așa mă chinuiam. Cântam în cinci locații pe tot Litoral, cu copiii după mine, și făceam și taximetrie. Copiii aveau 2, respectiv 3 ani, trebuia să merg și cu ei să se joace”, a rememorat Maria Dragomiroiu, cu nostalgie în glas.

Deși era furmoasă de pica, artista nu a primit nici casa promisă de la stat, din motiv că nu i-a cedat unui primar care tot îi făcea avansuri.

Frumusețea mi-a pus multe piedici. Frumusețea nu este un atu, e clar. Deși eu nu-mi dădeam seama de asta. Eram un copil curat, plecat de la țară. Repet, mama mi-a zis: «Să fii cuminte». Eu știu că bărbații trebuie să facă curte femeilor, nu concepeam ca să fac altfel de lucruri. Am muncit triplu, dar n-am renunțat la mândria mea, așa am fost crescută la țară, cu limitele satului”, a spus artista.

Vezi și: Maria Dragomiroiu, imagini din adolecență! Cât de frumoasă era la 17 ani 

Preferata lui Ceaușescu! „N-am avut nici un avantaj!”

La începutul carierei sale, Maria Dragomiroiu a fost una dintre cântărețele preferate ale fostului mare dictator Nicolae Ceaușescu. Vedeta a cântat chiar la ziua de naștere a fostului șef de stat. Și Nicu Ceaușescu obișnuia să o invite la ziua lui.

I-am cântat lui Ceaușescu și a fost o mândrie pentru mine. Eu eram «aia mică». Nu i-am cântat doar o dată, foarte mulți ani am cântat președintelui Nicolae Ceaușescu la zilele de naștere. Mult mai mult i-am cântat lui Nicu Ceaușescu. Este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat.

Pentru mine a fost bine, dar să știți că nu mi-a adus niciun avantaj, nu am profitat cu absolut nimic. Nici măcar o mașină nu am putut să-mi iau. Doamna Stela Popescu m-a ajutat și prin Ana Mureșan am făcut rost să-mi cumpăr o mașină”, a mai povestit Maria Dragomiroiu, în aceeași emisiune.

Ar putea să te intereseze și: Secretele părului senzațional al Mariei Dragomiroiu 

„Părul e prietenul meu, brandul meu!”

Maria Dragomiroiu a dezvăluit și secretul părului său lung, de un metru, dar și la ce ritualuri și intervenții de frumusețe apelează mai nou.

Părul e prietenul meu, brandul meu. Îl țin strâns, doar pe scenă îl desfac. Da, este brandul Maria Dragomiroiu. Mă simt cea mai mândră când lumea mă admiră. Merg la diferite evenimente și sunt dorită cu părul despletit.

Mie mi-a crescut părul de când am avut cei doi copii. i-am avut la 11 luni și 4 zile unul de celălalt, acum 44-45 de ani. O femeie pierde calciu cât e gravidă, dar eu am avut. Și mi-a crescut părul. Dumnezeu a vrut asta pentru mine. De atunci, de la copii, a început să-mi crească părul așa frumos.

Mai fac o «injecțioară» la față, mai un peeling, mai îmi face una, alta, mărunte. În buze nu mi-am băgat niciodată nimic. Cel mai rău se vede acolo la o femeie, nu o avantajează. Aveți grijă să fiți frumoase! Este bine să te bucuri de lucrurile mici, mărunte, toate sunt deșertăciuni. Când ai bani, devii lacom sau îi investești în lucruri bizare!”, a transmis artista tuturor femeilor.

Maria Dragomiroiu are o carieră impresionantă

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Maria Dragomiroiu s-a născut la 11 iulie 1955, în comuna Ionești, satul Marcea, din județul Vâlcea. În 1977, după șapte ani de muncă asiduă și perseverență, Maria Dragomiroiu câștiga concursul „Floarea din grădină”, trofeu care avea să îi deschidă drumul spre succes și faimă.

În cei peste 40 de ani de carieră în industria muzicală, solista a lansat 23 de albume și a obținut Discul de Aur pentru vânzările record ale albumului „Cântecul și dragostea”. Anual, Maria Dragomiroiu merge în turneu în America, la finul său Gigi Gheorghiu, unde cântă cu foc pentru românii plecați din țara lor natală.

Maria Dragomiroiu are doi copii, patru nepoți și este căsătorită cu impresarul Bebe Mihu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net