Mariana Ionescu Căpitănescu, declarații sfâșietoare la un an de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Cum îl vor comemora prietenii și colegii

#Exclusiv Click!

Mariana Ionescu Căpitănescu (53 ani), colegă de scenă, bună prietenă și apropiată a lui Petrică Mîțu Stoian, a dezvăluit pentru Click! cum îl vor comemora cei dragi pe regretatul artist, la împlinirea unui an de la trecerea sa în neființă.

„Se face un an de când nu mai este și va fi sărbătorit în două rânduri de noi, de olteni. O dată la Sala Palatului, pe 18 noiembrie, și  Ansamblul folcloric "Maria Tănase" îl sărbătorește la Craiova, pe 29 noiembrie, pentru că el a făcut parte din  acest ansamblu și îi  vom cinsti memoria așa cum se cuvine pentru că el a fost colegul nostru ani de zile.

Îi simțim lipsa și vrem să se audă din nou cântecele lui, la Teatrul Național Craiova prin vocile noastre, ale foștilor lui colegi”, ne-a declarat Mariana Ionescu Căpitănescu.

Pe 18 noiembrie va avea loc la Sala Palatului un spectacol organizat în memoriam Petrică Mîțu Stoian, “Toate cu drag le-am făcut”, în cadrul căruia vor urca pe scenă mai mulți colegi și prieteni de-ai regretatului artist care și-a găsit sfârșitul anul trecut, pe 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani.

Spectacolul va fi prezentat de Octavian Ursulescu, iar pe scenă va fi un adevărat regal muzical. Mariana Ionescu Capitanescu, Gelu Voicu, Steliana Sima, Mioara Velicu, Raoul, Niculina Stoican, Emilia Ghinescu, Elisabeta Turcu, Valentin Sanfira, Maria Loga, Marcela Fota, Ilie Caraș și mulți alți artiști vor urca pe scenă.

În plus, supriza spectacolului va fi chiar Alin Gabriel Matei, cel căruia i se spune băiatul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian. Există însă un mare absent la spectacolul în memoriam Petrică Mîțu Stoian și acela este chiar cel mai bun prieten și coleg al acestuia, cu care se avea ca frații, Constantin Enceanu. Acesta se pare că lipsește, totuși, motivat, deoarece și-a programat de multă vreme o operație la genunchi pe care nu o poate amâna.

Cât de des merge Mariana Ionescu Căpitănescu la cimitir 

I-a legat o prietenie de 30 de ani, au cântat împreună și au bătut toate scenele din țară în lung și în lat. Au rămas în urmă multe amintiri. Mariana Ionescu Căpitănescu a povestit pentru Click! cât de des ajunge la mormântul prietenului său drag și când i-a apărut Mîțu Stoian în vise, după ce a plecat din lumea dreaptă.

„Am fost în câteva rânduri la cimitir. Sinceră să fiu, îmi face foarte rău, devin, așa, pesimistă, nu mai ies din stare și am evitat să mă duc, dar acum, în această perioadă  când se împlinește un an, o să merg din nou.

Îmi lipsește starea lui de spirit, pentru că avea un fel al lui de a fi. Era fără inhibiții, un tip foarte liber, ne făcea să râdem, vorbea, așa, în tot felul de contexte, ducea totul spre glumă și când ne concentram noi prea mult pentru un eveniment, pentru un spectacol, ceva, el oricând ne scotea din stare. Ne spunea că suntem profesioniști și să nu ne agităm prea mult pentru că o să ne iasă.

Era tipul de om care lua anumite situații de viață în glumă și asta îmi lipsește. Mă scotea din starea aceea a mea, întotdeauna să fiu concentrată pe ceea ce fac. Îmi făcea bine”, ne-a mărturisit, emoționată, Mariana Ionescu Căpitănescu.

„Ne cunoaștem de când a început el să colaboreze cu televiziunea, de aproape 30 de ani ne cunoșteam. Am fost colegă de ansamblu cu el și la "Doina Gorjului", când noi eram mai la începutul carierei artistice.

Era o întrecere, cine să aducă dintre noi cel mai frumos cântec, ne conturam și  portul popular, costumul. Eram la începutul anilor '90 și mergeam la lansări de album, al nostru sau al altor colegi, ne-am  întâlnit mult și la diferite petreceri.

Era prezent la petrecerile mele, la ziua mea, a fost la botezul fetiței, a fost la nunta mea, când am făcut majoratul pentru băiatul meu. Eu am fost atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, mergeam și petreceam împreună. În cele mai frumoase momente din viața lui, când era el naș, mă duceam și cântam, mă invita. Am avut o relație  foarte strânsă, de prieteni și colegi”, și-a mai amintit cu nostalgie artista.

Când i-a apărut în vis

De altfel, nu doar Constantin Enceanu l-a visat pe Petrică Mîțu Stoian după ce a murit, ci și Mariana Ionescu Căpitănescu, care a povestit pentru Click! cum i-a apărut acesta în vis.

„Da, l-am și visat, da! Eram la un festival în Gorj și mă pregăteam să intru  și l-am visat că aștepta și el să intre dar era pe o bancă, foarte trist, și eu l-am întrebat de ce e trist. Și el zicea: "Sunt trist că, uite, mi-au spus să cânt mai puțin și eu sunt obișnuit să cânt publicului atât cât mă cere el! Și mi-au spus ăștia, (dar nu știu  la ce se referea), probabil la organizatori, să cant mai puțin!”. Era  trist! Îi pare rău că nu mai este printre noi! Sunt convinsă de asta! 

Nu s-a întâmplat recent, acest vis l-am avut prin primăvară. Eu de câte ori îmi amintesc de el, vă spun sincer că zic că viața este  uneori nedreaptă. Petre a muncit toată viața până acum, a stat întotdeauna în alertă cu spectacole, înregistrări, activitatea lui particulară,  mersul la angajamentele particulare și acum el se relaxa.

Hotărâse să își aleagă evenimentele, tot spunea "Nu mai merg la orice eveniment pentru că eu până acum nu știam să zic nu!”. Își dorea să își aleagă evenimentele, să le selecteze, să aibă un program artistic mai lejer, vroia să cânte mai puțin. Și când s-a hotărât să facă asta, ne-a părăsit cu totul!”, a mai adăugat Mariana Ionescu Căpitănescu.

„Noi făceam o echipă și chiar de multe ori ne și puneam de acord să mergem împreună, ca echipă, la emisiuni. Acum ne lipsește un membru din această echipă și o spun cu un mare regret! Parcă i s-a curmat viața când vroia să se bucure mai mult de ea, dar Dumnezeu are aceste planuri cu noi, nu știm niciodată ce ne aduce ceasul!”, a mai spus cu mare regret, Căpitănescu.

Enceanu lipsește din distribuția spectacolului in memoriam Petrică Mîțu Stoian, cu un motiv întemeiat

Chiar dacă a fost solicitat să participe, fiind unul dintre cei mai buni prieteni de-al lui Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu nu este pe afișul concertului organizat special in memoriam Petrică Mîțu Stoian, deorece cu mult timp în urmă și-a programat o operație, în urma unor probleme la genunchi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
FotoJet jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
foto 1   Dan Negru (1)B jpg
oana roman si marius elisei
FotoJet jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Noah Cyrus jpg
Ben Affleck jpg