Ce îi datorează Constantin Enceanu bunului său prieten și coleg, regretatul Petrică Mîțu Stoian

Constantin Enceanu este invitat de seamă în concertul «Lupii lui Calancea» cu Nicolae Botgros și orchestra Lăutarii din Chișinău, organizat vineri, 16 septembrie, la ora 18.30 în centrul orașului Măgurele. Intrarea este liberă, iar pe scenă va mai urca și Viorica Macovei, așa că se va încinge o adevărată petrecere.

Constantin Enceanu a început să colaboreze cu Nicolae Botgros datorită lui Mîțu Stoian
Constantin Enceanu a început să colaboreze cu Nicolae Botgros datorită lui Mîțu Stoian

De câte ori urcă pe scenă alături de Nicolae Botgros, îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu își amintește cu drag de bunul său prieten și coleg de scenă, regretatul Petrică Mîțu Stoian, care s-a stins din viață mult prea devreme și pe neașteptate, pe 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani.

Nu doar că nu îl poate uita și mai are încă mesajele lui în telefonul mobil, însă Constantin Enceanu își amintește de Petrică Mîțu Stoian zilnic, mai ales datorită colaborărilor muzicale și a prietenilor ce i-au legat. Așa se întâmplă și în cazul Maestrului Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei Lăutarii din Chișinău, pe care chiar Mîțu Stoian l-a adus alături de Constantin Enceanu, căci datorită lui, acesta a început colaborarea cu Botgros.

„Este o reală plăcere să fiu în concertul de pe 16 septembrie de la Măgurele cu maestrul Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău. De când am început să colaborez cu dumnealor, și cred că sunt vreo 15 ani, dacă nu mă înșel, am avut foarte-foarte multe evenimente și spectacole împreună, evenimente private dar și spectacole, atât la Chișinău dar și în România. În momentul când ești cu maestrul Nicolae Botgros pe scenă, simți că îți dă aripi, face de așa natură încât să ai curaj și momentul respectiv să iasă la cele mai înalte cote.

Citește și: Constantin Enceanu nu-și revine după moartea lui Mîțu Stoian 

Atunci când am făcut primele înregistrări cu domnia sa și cu Lăutarii de la ChișInău, cu toate că am fost cam greu convins să fac cu dumnealor și m-a convins Petrică Mîțu Stoian, bunul meu prieten, Dumnezeu să-l odihnească, zice «Bă, dacă ai să înregistrezi o dată cu Botgros și cu Lăutarii de la Chișinău, în studio, nu o să mai vrei să mai faci cu nimeni altcineva!» Nu l-am crezut prima dată, dar cu chiu, cu vai m-am lăsat convins și am făcut primele înregistrări și a avut perfectă dreptate!", a declarat artistul. 

Constantin Enceanu are o relație de prietenie cu Nicolae Botgros 

Constantin Enceanu are numai cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Botgros, pe care îl consideră nu doar un coleg de breaslă, ci și un bun prieten. 

Vezi și: Constantin Enceanu a compus o melodie în memoria prietenului său Mîțu Stoian 

De când am făcut acele înregistrări mi-am zis că eu numai cu maestrul Nicolae Botgros voi face și voi colabora! Petrică Mîțu Stoian m-a convins, lui i se datorează asta, el făcuse deja înregistrări cu Maestrul și mi-a zis " Fă, că ai să vezi cum este! Eu eram, «nu că sună moldovenește, parcă nu sună oltenește», Petrică zicea «nu e adevărat, ai să vezi că o să dea tentă oltenească așa cum îți convine ție». Și așa a fost! Mă bucură de fiecare dată întâlnirea cu domnia sa! A fost alături de familia mea, la evenimentele importante din viața familiei și lucrul ăsta înseamnă ceva, că între noi este o prietenie care se bazează pe sinceritate și respect!", a povestit Constantin Enceanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

image
image
image
image
image
image
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net