Maurice Munteanu, acuzații grave pentru Florin Zamfirescu: «Țin minte umilințele și rușinea»

Ultima actualizare:

Maurice Munteanu a reacționat la declarațiile făcute de profesorul universitar Șerban Puiu, de la Universitatea de Teatru și Film, din București, în care se referea într-o manieră scandaloasă în privința studentelor. Criticul de modă a dezvăluit umilințele pe care le-a suferit la 18 ani, din partea lui Florin Zamfirescu și a regizorului Gelu Colceag, din cauza orientării sale sexuale. 

Maurice Munteanu, acuzații grave pentru Florin Zamfirescu
Maurice Munteanu, acuzații grave pentru Florin Zamfirescu

Declarațiile profesorului universitar Șerban Puiu, făcute în cadrul podcastului lui Măruță, au scandalizat o serie de persoane. Șerban Puiu, considerat una dintre cele mai respectabile figuri din cadrul Universității Artă Teatrală și Cinematografică, a făcut afirmații halucinante despre maniera în care el și rectorul Liviu Lucaci făceau avansuri studentelor, referindu-se la acestea într-un limbaj suburban și umilitor, în contrast cu funcția academică pe care o ocupă. 

Citește și: Maurice Munteanu, dezvăluiri la trei ani de la moartea lui Răzvan Ciobanu

Șerban Puiu "A venit la mine Liviu Lucaci, care acum e prof. Univ. dr. și este rectorul facultății și mi-a zis <băi, ai una la tine rău bună în clasă. Cine mă? Aia blondă, fii-sa lui Velniciuc”»

 Șerban Puiu: “Cum făceam tinerii asistenți…veneam <care e mișto la tine la clasă?>”

“Cătălin Măruță: Deci cam ce vorbesc asistenții universitari câteodată // Șerban Puiu: Nu câteodată, tot timpul.

 Șerban Puiu: “La femei se spune că e curajoasă aia care are curul jos”

 Șerban Puiu: “Eu o chem (pe Alexandra Velniciuc) că îmi dau seama că ar trebui să o chem… că dacă nu, e mai grav (...) dar vino, desființează-le pe toate, arde-le pe toate».

Nu rata nici: Maurice Munteanu, declarații spumoase, la 7 ani de la conflictul dintre Mihaela Rădulescu și comunitatea gay

Maurice Munteanu, dezvăluiri dureroase despre experiența de Facultatea de Teatru

Maurice Munteanu a reacționat virulent cu privire la declarațiile profesorului Șerban Puiu, mai ales că nu este prima dată când Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică este ținta unor grave acuzații de abuz și hărțuire.

Vezi și: Maurice Munteanu, răspuns dur pentru cei care îl jignesc din cauza orientării sexuale: «Este treaba mea dacă mă îndrăgostesc de Ion sau Maricica»

Îndrăgitul jurat de la «Bravo, ai stil!» a relatat propria sa experiența de când avea 18 ani și a dat examen la actorie în cadrul instituției. Criticul de modă dezvăluit că anumiți profesori l-au umilit din cauza orientării sale sexuale, este vorba mai exact de actorul Florin Zamfirescu, dar și de regizorul Gelu Colceag. 

Maurice a mărturisit că Zamfirescu i-a spus chiar în timpul examenului de admitere că orientarea sa sexuală este «o problemă» în cadrul instituției, iar unul dintre asistenți a dezaprobat categoric faptul că este homosexual.

Unul dintre cele mai revoltătoare momente relatate de criticul de modă a fost când celebru regizor Ion Colceag a răbufnit în fața adolescentului Maurice, în vârstă de 18 ani, spunându-i pe un ton disprețuitor că nu are ce căuta în facultate. 

«În ultimele zile am tot citit comentarii legate de abuzurile din UNATC, dar mai ales comentarii generate de aceste comentarii, unele dintre ele plasate chiar de copiii profesorilor care m-au abuzat și pe mine, la 18 ani, pe vremea cînd și eu eram un copil.

Țin minte prima întrebare pe care mi-a adresat-o Florin Zamfirescu la admitere - "ai prietenă?" - și, desigur, tot coșmarul declanșat ulterior de această întrebare. Dar și umilințele. Și rușinea, și faptul că mă simțeam neputincios la cei 18 ani ai mei - "realizezi că asta e o problemă, nu?". Pentru cine, mai exact, domnule Zamfirescu, este o problemă? Mi-am răspuns singur. M-a ajutat și abordarea auriferă a maestrului.

În timpul unei alte probe, fix în momentul monologului, Ion Cojar, care mă dorea la clasă, este abordat de un asistent. Eu aud ce îi spune asistentul - "nu îl luați pe ăsta, că e homosexual!". Repet - aveam 18 ani și mă aflam pe o scenă, în fața unei comisii de admitere. Și mi-am continuat proba. Deși aș fi preferat să mor. Dumneavoastră cum ați fi procedat?

La unul dintre ateliere, Gelu Colceag, pe care nu îl cunoșteam, intră în clasă, dînd cu ușa de perete. Vine direct la mine și mă întreabă fioros - "cum te cheamă?". Eu îi răspund, entuziasmat, cu vitalitatea tânărului de 18 ani. Dar o prietenă care mă însoțea, îl aude pe hol spunîndu-le unor asistenți - "cît voi fi eu aici, homosexualul ăsta nu o să între."

Nu aș fi reluat subiectul, dar scîrba infinită pe care mi-a produs-o vizionarea unor fragmente dintr-un podcast recent, nu mă lasă să tac. Și, în fond, de ce să tac? Trauma pe care mi-au provocat-o acei monștri, care au influențat generații, este enormă. Și voi vorbi despre asta cu fiecare ocazie.», a scris Maurice Munteanu pe Facebook. 

Reacția Universității de Teatru și Film cu privire la afirmațiile lui Șerban Puiu

Centrul Filia, un ONG împotriva abuzurilor asupra femeilor, s-a sesizat de asemenea cu privire la declarațiile profesorului universitar Șerban Puiu și solicitat Universității de Teatru și Film să se sesizeze. Redăm mai jos controversatul clip din cadrul podcastului lui Măruță. 

Instituția a dat un comunicat oficial în care a declarat că se detașează de afirmațiile făcute de Șerban Puiu, care nu reflectă valorile instituției de învățământ. 

"Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” a consemnat cu îngrijorare afirmațiile făcute de conf.univ.dr. Puiu Șerban în spațiul public.

UNATC condamnă fără echivoc și se delimitează total de aceste declarații publice, lipsite de suport factual și aflate în totală discordanță cu misiunea, valorile și metodele educației artistice. Conducerea UNATC și corpul profesoral au zero toleranță față de o asemenea conduită.

Ținând cont de faptul că domnia sa face parte din colectivul nostru, ne prezentăm scuze față de toate persoanele afectate de aceste declarații, precizând încă o dată că cele afirmate nu reprezintă în niciun fel instituția din care face parte și vă aducem la cunoștință că, în urma celor întâmplate, Comisia de Etică a UNATC s-a autosesizat."

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
john wick keanu reeves foto epa  jpg
veronika rajek jpg
cub adrian minune png
banner dinu maxer png
banner alexandra stan png
banner oana matache png
banner laura cosoi png
banner minodora png
image
actualitate.net
image
actualitate.net