Oana Roman demontează prejudecățile: musulmanii și arabii nu sunt sinonime ale terorismului. Ce mesaj tranșant a transmis: „Mi se pare oribil”

Ultima actualizare:

Oana Roman a ridicat o problemă sensibilă pe Instagram în legătură cu prejudecățile discriminatorii și confuziile legate de comunitățile musulmane și arabe. Aceasta a reacționat la un discurs discriminatoriu difuzat la Prima TV și a dorit să aducă lumină în privința diferențelor dintre musulmani și arabi.

Oana Roman a ridicat o problemă sensibilă pe Instagram. Foto: arhiva personală.
Oana Roman a ridicat o problemă sensibilă pe Instagram. Foto: arhiva personală.

Tocmai am văzut la Prima TV un nene care avea un discurs discriminatoriu, pe criterii etnice și religioase, ceea ce mi se pare oribil. Vorbea despre comunitățile musulmane, conform acestui domn nu se pot integra în lumea europeană civilizată. Acum trebuie să înțelegem cine sunt musulmanii, câți sunt, unde se află, ce au făcut ei în istorie. Nu putem gândi că musulmanii sunt toți teroriști, dimpotrivă", a scris Oana Roman.

„Nu putem gândi că musulmanii sunt toți teroriști, dimpotrivă"  

În primul rând, Oana Roman a subliniat că musulmanii nu sunt toți arabi, iar nu toți arabii sunt musulmani. Conform ultimelor statistici, în lume există aproximativ 1.8 miliarde de musulmani, dintre care doar 15% sunt arabi. Aceasta înseamnă că arabii reprezintă o mică minoritate printre musulmani, iar doar un procent infim dintre aceștia sunt implicați în organizații teroriste fundamentale.

Faptul că arabii nu sunt toți musulmani și că musulmanii nu sunt doar arabi este crucial de înțeles. Turcii, afganii, iranienii, pakistanezii și indonezienii sunt exemple clare ale diversității etnice și culturale din lumea musulmană. În plus, există milioane de arabi creștini în țări precum Orientul Apropiat și Egipt, a mai adăugat vedeta.

Oana Roman: „Majoritatea arabilor musulmani sunt perfect integrați"

Oana Roman a evidențiat că majoritatea covârșitoare a arabilor musulmani trăiesc în pace și sunt bine integrați în societățile lor. Numărul mare de musulmani se regăsește în țări precum Indonezia, India, Pakistan și Bangladesh, cu Arabia Saudită și alte țări arabe fiind doar o mică parte din această populație globală. „Majoritatea covârșitoare a arabilor musulmani trăiesc bine mersi peste tot în lume, în pace, frumos și perfect integrați. Deci să nu mai confundăm lucrurile ca să știm pe ce lume trăim".

Este esențial să ne educăm și să ne informăm corect pentru a evita stereotipurile și generalizările care pot duce la discriminare și excludere. Cu astfel de clarificări și date statistice, putem spera să construim o societate mai tolerantă și mai înțelegătoare, în care oamenii sunt apreciați pentru ceea ce sunt cu adevărat, indiferent de etnie sau credință religioasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
oana roman judecatoare jpg
andreea marin mama colaj instagram jpg
iulia vantur colaj instagram jpg
Designerul vestimentar face parte din delegația Top Line România, alături de Diana Baicu, Daiana Anghel și Marisa Paloma
banner oleg burlacu
cub mariana moculescu horia moculescu png
banner Anamaria Ferentz png
image
actualitate.net
image
actualitate.net