Ornela Pasăre ascunde o avere în dressing! Cum arată și cât valorează ia de 300 de ani moștenită de la stră-străbunica?! „Are 5 kg și o spăl numai manual”

#Exclusiv Click!

Ornela Pasăre este una dintre interpretele de muzică populară care se poate mândri cu o colecție impresionantă de costume tradiționale românești. Solista are în dressing peste 100 de costume populare și o ie veche de 300 de ani. Cum le întreține?! 

Ornela Pasăre (40 de ani) nu-și umple dressingul cu rochii de gală, ci cu costume populare și ii tradiționale. 

Ornela Pasăre are 100 de costume naționale! „Sunt țesute cu fir de aur și costă cam 3000 de euro unul”

Solista are acasă costume populare românești, care au o valoare inestimabilă. În „zestrea” artistei se regăsesc piese vestimentare vechi de aproape 300 de ani. 

Mama și străbunica ei au fost cele care i-au dăruit o mare parte din comoara aflată în casa interpretei.

Cântăreața a strâns un număr de aproximativ de 100 de costume naționale, iar cel mai scump este țesut cu fir de aur și costă undeva la 3000 de euro.

„Cel mai scump costum popular pe care îl am costă peste cam 3000 de euro, pentru că este țesut cu fir de aur. Am destul de multe, cred că am peste 100 de costume. 

Estimativ, cred că cea mai scumpă ie este de 4000 de lei, pentru că este cusută manual doar din mărgele, paiete și este specială. Este moștenită de la stră-străbunica mea!

Le spăl la mână, cu diferite soluții de spălat sau la curățătorie! Și pe cele vechi încerc pe cât pot să le îmbrac cât mai rar pentru a se păstra cât mai bine.

Ia cea veche doar la mână o spăl. Este mai dificil de întreținut pentru că este foarte grea, are cred că vreo 5 kilograme, dar este superbă și merită tot efortul”, a dezvăluit artista, pentru Click!

„Costumul popular ne reprezintă în întreaga lume”

Ornela Pasăre poartă cu mândrie costumele populare nu doar la evenimente. Solista alege adesea să îmbrace o ie atunci când iese în oraș. 

„Iubesc tare mult costumul popular și îl port cu mândrie de când eram copil, este moștenirea noastră din străbuni. El ne reprezintă în întreaga lume și face parte din lada de zestre a românilor. 

Există un curent extraordinar de promovare a portului tradițional. Ia este la mare căutare chiar și în străinătate. Din punctul meu de vedere cred că suntem pe drumul cel bun pentru că folclorul este din ce în ce mai promovat, oamenii se întorc sufletește către satul românesc și către originea adevaratelor tradiții”, ne-a mărturisit solista. 

„Mama mă ajută să achiziționez portul popular”

Cântăreața recunoaște că-i datorează mamei ei faptul că piesele din colecția ei sunt păstrate într-o stare atât de bună. Ea este cea care se ocupă de recondiționarea lor.

„În general sunt ajutată de mama mea în achiziționarea costumelor populare și pe această cale vreau să îi mulțumesc pentru că se ocupă mult de vestimentația mea, populară, dar și eu atunci când am ocazia mai scormonesc în câte o ladă de zestre, uitată de lume din care scot la lumină comorile vestimentare ale bunicilor și străbunicilor noștri. 

Am și primit cadou de la bunici și străbunici, de la mătușile mele, de la neamuri, prieteni, mă consider o norocoasă pentru că am adevărate comori tradiționale, chiar și de peste 300 de ani și sunt foarte valoroase.

Am o ie atât de superbă, are peste 300 de ani și o am de la stră-străbunica. De câte ori o îmbrac sunt atât de bucuroasă, efectiv, simt că prind aripi. Chiar dacă sunt destul de scumpe costumele populare tradiționale, nu mă uit la bani, când vreau să îmi cumpăr o ie sau întreg portul popular. 

În portul popular mă simt eu și simt o energie aparte, chiar de îmbrac cea mai scumpă rochie cu diamante nu mă simt ca atunci când îmbrac portul tradițional”, a adăugat Ornela.

„Prietenii mei din străinătate îmi cer cadou câte o ie”

Portul popular românesc este foarte apreciat și în străinătate. De câte ori merge în vizită la rude în afara țării, vedeta obișnuiește să ducă și câte o ie cadou.

„La evenimente doar în portul tradițional mă prezint, nici nu îmi permit altfel, din respect pentru cei cărora le cânt, mai ales că mirii, nuntașii, publicul și fanii mei își doresc tare mult ca eu să îmi onorez prestația artistică îmbrăcată în costumul popular. 

Prietenii mei de peste hotare sunt fascinați de tradițiile noastre și de costumul popular. Din când în când, le fac cadou câte o ie pentru că le place mult ia românească, ca să nu mai zic că i-am învățat sârba și hora noastră românească. Încerc pe cât pot să promovez tradiționalul, folclorul și portul național pentru că avem cu ce ne mândri. 

Sunt binecuvântată că m-am născut în România, mai exact în orașul lui Brâncuși, Târgu Jiu, pe acest pământ sacru și sfânt,  într-o țară cu așa tradiții frumoase și valoroase”, ne-a mai spus frumoasa solistă de muzică populară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net