Recunoști personajul? A făcut milioane de români să râdă și a fost cucerită de un mare actor într-o gară

Ultima actualizare:

O recunoști? A fost o actriță care a făcut milioane de români să râdă. A reușit să înveselească generații întregi și a rămas în memoria multor persoane pentru rolul principal în miniseria umoristică „Tanța și Costel”, alături de Octavian Cotescu. Ți-ai dat seama cine este?

Recunoști personajul? A fost cucerită de un mare actor într-o gară
Recunoști personajul? A fost cucerită de un mare actor într-o gară

În anii '70, Coca Andornescu a câștigat popularitate și simpatie din partea românilor cu rolul principal în miniseria umoristică „Tanța și Costel”, alături de Octavian Cotescu. Născută la 3 iulie 1932 în Pătârlagele, judeţul Buzău, după ce a terminat actoria la Institutul de Teatru din Cluj, promoţia 1953, a făcut parte din trupa Teatrului Naţional din Bucureşti.

Primul ei rol a fost eleva din „Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, montare semnată de Sică Alexandrescu, în 1956. În anii următori, primeşte roluri succesive ce o vor consacra ca actriţă de comedie temperamentală, seducătoare şi spontană, cu mare priză la public.

În 1957, interpretează rolul Pyrrhei din „Ovidiu" de Vasile Alecsandri. În 1958, joacă în „Minunata pantofăreasă”, de Federico García Lorca, interpretând rolul Pantofăresei, în compania lui Mihai Fotino. Un an mai târziu, Sică Alexandrescu îi încredinţează rolul Mirandolinei din „Hangiţa" de Goldoni.

A fost căsătorită o singură dată

Marele ei succes a venit o dată cu cupletul „Tanța și Costel”, pe parcursul anilor '70, difuzat de Televiziunea Română, în care interpretează, în duet cu Octavian Cotescu, memorabilul cuplu de personaje Tanţa şi Costel, în „Lehliu Gară".

Coca Andronescu nu a mai apărut timp de cinci ani pe micile ecrane după serialul de succes. A fost una dintre cele mai premiate actrițe ale acelor vremuri. Printre titlurile obținute de ea se numără și Ordinul Muncii clasa a III-a, în anul 1964, „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul celei de a XX-a aniversări a eliberării patriei”. Apoi, în 1967, a primit și Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a, „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

A fost căsătorită o singură dată pentru scurt timp cu actorul Andrei Bursaci, de care s-a despărțit în anul 1956. Coca Andronescu a murit pe 5 august 1998, la 66 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maria ciobanu jpg
banner doina spataru png
andreea sandel balan  jpg
banner par
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
stefan tache jpg
doliu jpg
BeFunky collage (40) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net