Surpriză totală: ce religie are, de fapt, Ion Țiriac. Omul de afaceri a mărturisit totul: „Nu mă ascund niciunde”

Toată lumea îl conoaște pe Ion Țiriac, dar puțin sunt cei care știu ce religie are omul de afaceri. Click! vă dezvăluie această informație neștiută despre fostul jucător de tenis.

Ion Țiriac nu este creștin-ortodox / foto: arhivă
Ion Țiriac nu este creștin-ortodox / foto: arhivă

Deși s-a născut creștin-ortodox, Ion Țiriac a decis, în urmă cu mulți ani, să-și schimbe religia, și este foarte mândru de realizarea sa. În realitate, cel care a fost numit de multe ori cel mai bogat român este mormon.

Religia lui Ion Țiriac: „Eu sunt mormon”

Ion Țiriac a dezvăluit în 2008 că el este, de fapt, mormon. El spunea și că nu se ascunde și în niciun caz nu îi este rușine.

„Eu sunt mormon, ţi-am spus că sunt mormon. Ştiai treaba asta. Nu mă ascund niciunde”, spunea el într-un interviu acordat lui Marius Tucă.

Controversata religie a lui Țiriac este denumită și cea a milionarilor, având în vedere că printre adepții ei sunt unii dintre cei mai bogați oameni din lume.

Ce este, de fapt, religia mormonă

Cunoscută ca Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, religia mormonă a fost fondată în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii de către Joseph Smith.

Mormonii sunt numiți și sfinții zilelor din urmă. Astfel, credința lor că această biserică reprezintă restaurarea adevăratei doctrine și a preoției creștine, întrucât ei consideră că creștinismul original ar fi suferit schimbări și corupții în cursul timpului.

Potrivit religiei mormonilor, preoția creștină autentică a fost restabilită prin intermediul lui Joseph Smith. Aceștia spun că preoția a fost transferată de la apostoli originali și că astăzi există preoți și lideri care dețin această preoție.

Mormoni cred într-un Dumnezeu supranatural și în Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitor al omenirii. Ei cred că Isus Hristos a jucat un rol foarte important în planul de mântuire al lui Dumnezeu.

Deși mulți oameni consideră mișcarea Sfinților din Zilele din Urmă ca fiind o ramură a Protestantismului, Mormonii nu se consideră a fi protestanți și nici nu se consideră parte a niciunei ramuri majore a Creștinătății, dar se consideră Creștini devotați și consideră Cartea lui Mormon a fi "Un alt testament al lui Iisus Hristos".

În ciuda unor neînțelegeri, Mormonii nu sunt același grup religios ca și Quakerii (membri ai Societății Religioase a Prietenilor), Menoniții, Amish sau Martorii lui Iehova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net