Tragedie în lumea muzicii din România! A murit marele Mircea Drăgan, compozitorul generației marilor artiști pop

Ultima actualizare:

Lumea muzicii din țara noastră a fost lovită de o tragedie după ce a fost anunțat decesul marelui compozitor Mircea Drăgan. Acesta a colaborat cu cele mai sonore nume ale muzicii românești, cum ar fi Vasile Șeicaru, Anastasia Lazariuc și Loredana Groza. Acesta a încetat din viață la vârsta de 77 de ani.

Mircea Drăgan a încetat din viață la vârsta de 77 de ani
Mircea Drăgan a încetat din viață la vârsta de 77 de ani

Întreaga lume a muzicii din țara noastră este în doliu, după tragica veste a decesului marelui compozitor Mircea Drăgan. Acesta s-a născut pe data de 20 mai, în anul 1945, iar de-a lungul remarcabilei sale cariere, el a colaborat cu unele dintre cele mai sonore și emblematice nume din muzica românească. Printre artiștii alături de care a lucrat Mircea Drăgan se numără Vasile Șeicaru, Anastasia Lazariuc, Loredana Groza, cât și Nicu Alifantis, printre mulți alții.

Marele compozitor a urmat studii de specialitate în capitală, iar încă de la frageda vârstă de 4 ani el putea să cânte la pian, potrivit informațiilor oferite de către stiripesurse.ro. Cariera sa a fost una încununată cu succes, reușind să strângă multe premii, cât și să participe la majoritatea festivalurilor din țara noastră, spre bucuria publicului.

Mircea Drăgan a încetat din viață la vârsta de 77 de ani

Compozitorul român a avut o carieră de succes, colaborând vreme de decenii întregi cu artiștii cei mai importanți din țara noastră. El a făcut parte din formațiile Sideral, Mondial, Romanticii, iar nu în ultimul rând, Mircea Drăgan a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Rimânia.

Pe deasupra, de-a lungul carierei sale strălucite, el a lucrat și ca regizor muzical, iar performanțele sale au fost remarcate și dincolo de granițele țării noastre. El a lucrat pentru diferite case de producție din țări precum Italia, Elveția, Statele Unite, cât și Regatul Unit.

Multe dintre cele mai renumite și iubite emisiuni din țara noastră au avut alături mintea strălucită a lui Mircea Drăgan, cum ar fi „Ne vedem la TVR”, „Surprize, surprize”, dar și „Școala vedetelor”. Marele compozitor s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
image
actualitate.net
image
actualitate.net