Traumele Monicăi Davidescu. Motivele care au făcut-o să plângă de multe ori pe umărul lui Temișan

Ultima actualizare:

Monica Davidescu are 50 de ani și a trăit multe drame de-a lungul vieții, dar cea mai dureroasă este pierderea mamei, pe când avea doar 3 ani. Actrița spune că nici măcar nu își mai amintește de cea care i-a dat viață, pentru că era mult prea mică. Actrița dezvăluie că lipsa mamei a transformat-o într-un copil responsabil, iar pierderea tatălui a distrus-o.

Trauma Monicăi Davidescu

Monica Davidescu a crescut alături de surorile ei și de bunică, cea care i-a fost și mamă, și tată. Din fericire, experiența i-a prins bine, căci din învățăturile bunicii a reușit să se ambiționeze și să devină un om mare și la propriu, și la figurat.

Iată și: Monica Davidescu își susține cu bani de acasă propria companie de teatru independent

„Moartea timpurie a mamei a făcut să fim trei copii responsabili. Educația bunicii se baza pe acțiune promptă la timpul potrivit cu grija celui de lângă tine, pentru care ești responsabil.

Sora cea mare ne avea în grijă pe noi cele mici și toate aveam grija animalelor care trebuiau hrănite, adăpate și îngrijite la timpul potrivit, de trei ori pe zi, la ore fixe, aveam grija curățeniei și grija pregătirii mesei alături de bunica.

Toate treburile gospodăriei erau făcute după program bine stabilit și nu aveam voie la program de citit, teme sau joacă până nu terminam tot ce aveam de făcut în casă și în curte. Asta a făcut din mine un om responsabil, cu grija lucrului bine făcut. Distracția, relaxarea… după ce se împlinesc toate celelalte, dacă mai e timp.”, a spus Monica Davidescu.

Vezi și: Actrița Monica Davidescu, fără operații estetice la 50 de ani

Educația a primit-o de la bunica din partea tatălui ei, pe care a respectat-o nespus și de la care a învățat foarte multe lucruri. Monica Davidescu a ajuns omul talentat și descurcăreț datorită ei.

„De la bunica am învățat să mă descurc în orice situație ce ține de casă și gospodărie, bunica ne spunea povești, bunica ne-a învățat să coasem, să tricotăm, să spălăm, să gătim și, mai ales, să-i respectăm pe ceilalți respectându-ne pe noi înșine.

Când plecam la școală trebuia să avem o ținută îngrijită, chiar dacă hainele nu erau noi, acestea erau întotdeauna curate, călcate și deseori cârpite, cusute frumos, încălțările erau spălate și cremuite, să nu se vadă lipsurile materiale prin care treceam în perioada comunistă în care întreaga societate suferea.”, a mai spus celebra actriță.

Urmărește și: Monica Davidescu și Aurelian Temișan: doi amanți de mare succes în teatru

Și bunica ei a fost încercată de viață. Femeia a crescut 7 copii, a rămas văduvă din cauza războiului, s-a luptat cu sărăcia din acea vreme, apoi i-a murit și al doilea soț. Totuși, a mai avut puterea să crească 4 copii, care nu erau ai ei, pe Monica și surorile ei, dar și o verișoară de-a actriței care avea 7 ani când i-a murit mama.

După moartea tatălui a urcat pe scenă

Monica era pleacă în turneu prin țară când a primit vestea că tatăl său a decedat. Bărbatul a încercat să ajungă la teatru să își vadă fiica pe scenă, însă probleme de sănătate l-au împiedicat.

„La altă piesă…am trăit o emoție atât de puternică, imposibil de uitat. Murise tata în dimineața aceea și totuși seara, strivită de sentimentul copilului orfan, am urcat pe scenă și am spus prima replică «Papa, sunt atât de fericită să te văd!». Spectatorii nu au știut, ei au avut parte de 2 ore de comedie și bună dispoziție.”, a confesat Monica Davidescu.

„Le sunt recunoscătoare lor: Grigore Gonța, regizorul și profesorul meu, Dinu Săraru, directorul teatrului la acel moment, Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică și Valentin Uritescu, tații mei de după tata.”, a mai spus actrița.

Monica Davidescu a avut parte și de trădări, căci a întâlnit și oameni mai puțin cinstiți. „În Compania de Teatru Concordia unde sunt membru fondator durează uneori un an întreg până găsesc textul potrivit, regizorul și distribuția. Acesta este atelierul meu de lucru și de descoperire și am nevoie de oameni cu energii bune și cinstiți la suflet cu care să pot merge mai departe.  Am fost trădată de multe ori,  munca mi-a fost zădărnicită sau furată, și nu vreau să se mai întâmple, iar acum  am ocazia să îmi aleg oamenii după suflet.”, a declarat vedeta, pentru revista Unica.

Viața Monicăi Davidescu a avut și momente bune. L-a întâlnit pe Aurelian Temișan, cu care s-a și căsătorit, joacă pe scenă și cu care are o fetiță, pe Dora.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net