Velea, reacție dură în scandalul Gheboasă! L-a comparat cu Mozart și Dali! „Jos cenzura!”

Alex Velea a avut o reacție cât se poate de dură în scandalul creat după festivalul Untold de la Cluj, în urma căruia patru artiști au fost amendați de către Jandarmerie pentru limbaj vulgar, cu tentă rasistă. Velea i-a luat apărarea lui Gheboasă, trapperul din Târgoviște de la care a și pornit scandalul.

Alex Velea (39 de ani) a răbufnit și el după Untold! Celebrul cântăreț nu s-a putut abține și a avut o reacție acidă pe rețelele de socializare, în care le-a luat apărarea lui Gheboasă, dar și celorlalți artiști care au fost amendați după prestațiile pline de înjurături și cuvinte triviale, de pe scena Festivalului Untold de la Cluj.

Velea nu este de acord cu sancțiunile pe care autoritățile le-au aplicat artiștilor, considerându-le un act de cenzură.

Alex Velea: „Nu mai blocați artișii din a fi creativi!”

Cenzura nu reprezintă nici mai mult, nici mai puțin, decât o teamă, o teamă absurdă care n-are trebui să blocheze un act artistic.

Pe Mozart când a scris «Leck mich im Arsch» nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă a fost apreciat în continuare. Faptul că Dali își ascundea organe genitale în picturile lui… acelea au devenit artă.

Nu mai blocați artiștii din a fi creativi, indiferent de natura artei! Nu mai zic că dați amenzi în cadrul unor evenimente private, unde lumea e conștientă de ce urmează să asculte… ba, mai mult, unii venind chiar pentru momentele blamate de voi acum. JOS CENZURA!!!”, a fost mesajul Alex Velea, postat pe pagina lui de socializare.

Cheloo și Ombladon, de la Paraziții, amendați și ei după Untold Sursa: Facebook
Cheloo și Ombladon, de la Paraziții, amendați și ei după Untold Sursa: Facebook

Gheboasă și alți trei artiști, amendați după Untold!

Nu mai puțin de patru artişti, care au concertat pe una din scenele de la festivalul Untold de la Cluj-Napoca, au fost amendaţi de Jandarmerie, cu suma de 1000 lei, pe motiv că „au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist.

Printre cei amendați s-au numărat: Cătălin Ștefan Ion (alias Cheloo) și Bogdan Ionuț Pastacă (alias Ombladon) de la trupa Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu. Trapperul Gabriel Gavriș, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, a fost însă cel care a deschis seria de amenzi, în jurul evoluției sale de la Untold creându-se un scandal imens.

„Frații mei, am primit amendă 1 000 de lei din partea jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că acolo, pe scena hip-hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceeași conotații sexuale, și cum? Că am făcut o discriminare și rasism împotriva rromilor eu, prin piesa <<Dă-i țiganca, dă-i țiganca>>.

Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, eu reprezint țiganii. Cum să spună așa ceva, că eu cânt împotriva țiganilor? Trebuie să o dăm pe față, eu sunt singurul „black skin” care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar, în schimb, jandarmeria a ținut să-mi dea amendă 1 000 de lei, dar cum? (...)

Separat de asta, mi-au făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru piesa pe care am cântat-o la festival. E posibil așa ceva?

Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă, 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, oricum nu o s-o plătesc, pentru că o să merg în instanță mai departe, pentru că deja am și un avocat și o să vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși, pe comentariile pe are le au oamenii pe toate rețelele sociale în care sunt doar înjurat și doar jignit. De ce?

Pentru că sunt singurul de etnie rromă care a cântat acolo. Eu reprezint țiganii și eu iubesc țiganii, așa că o să contest această amendă și o să câștig, pentru că sunt singurul care am luat amendă. Aceasta este ură de rasă și mi se pare că este rasism la adresa mea.

Ceea ce vreau să zic, frații mei, este că au cântat artiști, spre exemplu, Paraziții, alți colegi de-ai mai, în care nu arunc cu noroi, dar dacă legea asta s-ar aplica pentru toată lumea, și nu doar pentru mine, care sunt de etnie rromă, ar trebui să fie amendată toată lumea, chiar din acest motiv eu consider că acesta este rasism și acesta este motivul pentru care eu voi merge în instanță”, a spus Gheboasă, pe rețelele de socializare, referitor de amenda primită de la Jandarmerie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net