Cum să-ţi întreţii salteaua în sezonul cald!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În timpul nopţilor de vară transpirăm mai mult, iar această umezeală, împreună cu praful şi cu celulele moarte, se impregnează în saltea. Ce e de făcut pentru a păstra condiţiile optime de igienă, dar şi pentru a nu o degrada? Specialiştii Dormeo ne dau 7 sfaturi.

Foloseşte huse de protecţie. O husă lavabilă, eventual impermeabilă, este soluţia optimă pentru a păstra condiţiile de igienă perfectă şi pentru a prelungi durata de utilizare a saltelei. Nimic nu ajunge la saltea - nici transpiraţia din timpul nopţii, nici o eventuală cafea vărsată dimineaţa în pat.

Husă impermeabilă din gama Respiră, recomandată în special persoanelor care transpiră abundent, preţuri între 169 şi 279 lei, la Dormeo

simeon stalpnicul png

În plus, mai poţi folosi o husă din material textil, care se pune imediat sub cearşaf. Se spală o dată cu lenjeria de pat.

Aeriseşte. Este recomandat să aeriseşti camera şi să expui şi salteaua la aer curat în fiecare săptămână. În timp ce aeriseşti, înlătură şi lenjeria de pat. Astfel umezeala nu rămâne în saltea şi eviţi apariţia unor mirosuri neplăcute sau chiar a mucegaiului.

Curăţ-o cu aspiratorul. Curăţarea umedă şi călcarea materialului pot afecta salteaua. Acelaşi lucru se întâmplă dacă foloseşti un detergent foarte puternic. Este recomandat să aspiri salteaua cu un aspirator obişnuit (nu cu un aspirator cu apă).

Protecţie pentru saltea, 149 lei, la IKEA

simeon stalpnicul png

Foloseşte cadrul de saltea potrivit. Evită să foloseşti somiere din plasă metalică, cadru cu şipci late sau plăci plane. Aceste tipuri de suprafeţe nu sunt adecvate, deoarece pot menţine umiditatea şi astfel pot provoca apariţia mucegaiului. Foloseşte salteaua somieră din şipci de lemn de aceeaşi dimensiune cu salteaua pentru a asigura o bună circulaţie a aerului şi susţinerea necesară.

Protecţie saltea, preţuri între 99 şi 159 lei, la kika

simeon stalpnicul png

Schimbă-i poziţia. Din când în când, în special în primele 6 luni de utilizare, schimbă (întoarce invers) poziţia saltelei: partea de la cap cu partea de la picioare. Este recomandat să şi răsuceşti (cu faţa în jos) salteaua, pentru ca, astfel, structura şi conţinutul să fie uniformizate şi fixate.

Foloseşte lenjerii de pat din materiale răcoroase, ce permit circulaţia aerului. Unele sunt antialergice şi termoizolante.

Click! spune

Sursa principală a acarienilor în apartamente o constituie saltelele din dormitoare, deoarece oferă cele mai propice condiţii pentru supravieţuirea şi procrearea acestora: căldură, umezeală şi hrană. Studiile au relevant faptul că într-un pat cu o vârstă medie de doi ani, există aproximativ două milioane de acarieni vii şi decedaţi care se transformă într-un nor de praf invizibil atunci când ne răsucim.

Alege salteaua în funcţie de afecţiunile coloanei

Când alegi o saltea nouă, trebuie să te asiguri că oferă susţinerea corectă a coloanei vertebrale. Potrivit reprezentanţilor Dormeo, ai nevoie de o saltea care se adaptează perfect fiecărei părţi a corpului.

Trebuie să simţi susţinerea în special în zona lombară sau cea cervicală. Atunci când eşti întins, aceste puncte cheie (capul, gâtul, umerii şi rinichii) trebuie să beneficieze de susţinere şi greutatea corpului să fie distribuită în mod egal pe suprafaţa saltelei. Dacă ai probleme cu spatele, alege o saltea dintr-un material ferm, cum e Ecocell. Dacă nu ai neapărat probleme, alege una cu spumă de memorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net