Hotelierii cer reducerea TVA la 9% la toate restaurantele

Ultima actualizare:

    vacanțele noastre ar putea fi mai ieftine, dacă TVA va fi de 9% în restaurante
vacanțele noastre ar putea fi mai ieftine, dacă TVA va fi de 9% în restaurante

Ar fi mult mai ieftin dacă TVA ar fi redus la 9% la toate restaurantele, nu numai la cele incluse în pachete turistice. Asta susțin membrii patronatului din turism. Ei cer Guvernului să introducă această reducere o dată cu Loteria bonurilor fiscale.

TVA ar trebui redusă la toate restaurantele de la 24% la 9%, nu doar la mesele din cadrul pachetelor turistice, măsură care ar determina atât scăderea preţurilor, cât mai ales i-ar face pe toţi proprietarii de restaurante să plătească TVA, într-un sector în care evaziunea de de 50%, potrivit ANAT.

”Noi, cei de la ANAT, am solicitat Guvernului şi Ministerului Finanţelor această măsură cu bonul fiscal, acum un an şi jumătate, în paralel cu reducerea TVA la toate restaurantele, de la 24% la 9%. Guvernul a rezolvat doar jumătate din problemă, cea cu posibilitatea neachitării în cazul în care clientul nu primeşte bon fiscal. Aşadar, cerem Guvernului să găsească soluţii pentru scăderea TVA la restaurante”, a declarat Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), citat de Mediafax.

Guvernul a redus recent TVA la pachetele turistice care includ cazare plus una sau mai multe mese pe zi, decizie care i-a făcut pe hotelieri să promită că scad tarifele.

Burcea crede că dacă TVA s-ar reduce şi la restaurante, acestea ar scădea, pe de o parte, preţurile, şi ar fi mai accesibile pentru clienţi, inclusiv pentru turiştii români sau străini, iar pe de altă parte ar avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale.

La prima extragere ocazională a loteriei bonurilor fiscale, care va fi organizată a doua zi de Paşte, pe 13 aprilie, vor participa bonurile fiscale emise între 2 februarie şi 28 martie, fondul de premiere alocat fiind de 1 milion de lei, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finanţelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
avion boeing 737 max
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
pensie jpg
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net