Un oraș din România, în topul celor mai fericite din lume. Tot mai multe persoane aleg să se mute aici

Paradox absolut și greu de explicat! Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară, e cel mai bine plasat din România în Topul Celor mai fericite 250 de așezări ale planetei. Și poate că nu e de mirare, dacă ne gândim că în inima Transilvaniei sunt organizate anual câteva dintre cele mai cunoscute festivaluri din această parte a lumii, cum ar fi Transilvania International Film Festival (TIFF), în iunie, Electric Castle, în luna iulie, și Untold, la fiecare început de august.

Conform datelor publicate de către Happy City Index 2024, Clujul, orașul de pe Someș, se află pe locul 195, devansând o serie de municipii cu nume mult mai rezonante pe mapamond, cum ar fi Istanbul – 197, Buenos Aires – 198, Capetown – 200, Varșovia – 202, Bangkok – 206, Montreal – 208, Cancun – 209, Malaga – 216.

Un al doilea oraș românesc prezent în acest inedit top este Brașovul, care apare la poziția 220. Și orașul de la poalele Tâmpei a luat fața unor alte nume sonore ca Toronto – 230 și Mexico City -231, Belgrad – 238 și Sankt Petersburg – 245.

Piața Sfatului din Brașov, un loc ușor de recunoscut de fiecare român, indiferent de zona sa natală
Piața Sfatului din Brașov, un loc ușor de recunoscut de fiecare român, indiferent de zona sa natală

De remarcat că Brașovul e considerat cel mai frumos oraș din România, fiind inclus chiar la începutul acestui an în fruntea locurilor preferate de vacanță ale românilor.

Topul se deschide și se închide cu două mari surprize, Aarhus, oraș din Danemarca, cel mai fericit oraș al planetei, respectiv Johannesburg, din Africa de Sud, aflat la coada clasamentului. Citește mai multe pe canal33.ro.

image
image
image
image
image
image
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (1) jpg
1 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden 1 jpg jpeg
pompieri smurd jpg
mic dejun la hotel jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
Arca lui Noe  png
Viena jpg
inec mare mamaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net