Mezina Ana intră în bazinul olimpic

Ultima actualizare:

Cu un trecut glorios şi cu un prezent în ceaţă, nataţia românească are motive întemeiate să spere într-un viitor impresionant. A dovedit acest lucru puştiul Robert Glinţă, care la 19 ani s-a calificat în finala olimpică la 100 de metri spate.

 Deşi a terminat cursa pe ultimul loc, al optulea, Robert e deja o certitudine pentru următorul ciclu olimpic. Din spate mai vine însă un nume de care va trebui să ţinem cont vreo două decenii de-acum înainte. Ana-Iulia Dascăl e reprezentanta României în seriile probei de 100 de metri liber (programate astăzi), ea având doar 13 ani şi 11 luni. La concursurile de juniori, aceasta a demonstrat calităţi impresionante pentru vârsta sa fragedă, profitând de cele fizice, ieşite din comun (are peste 1,80 metri şi poartă 44 la picior!)

Tânăra noastră înotătoare n-a îndeplinit baremurile de calificare la Rio, dar a fost invitată de Federaţia Internaţională să simtă în premieră atmosfera olimpică. La Jocurile din Brazilia, puţin a lipsit ca Ana să fie cel mai tânăr participant la Olimpiadă. Această onoare îi revine unei alte înotătoare, Gaurika Singh din Nepal, născută cu două luni mai târziu decât românca Dascăl.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apartament bucuresti 2 jpg
image
image
image
image
image
image
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
BeFunky collage jpg
roberto baggio jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net