Wimbledon 2015: Monica Niculescu s-a calificat în optimi

Ultima actualizare:

    Wimbledon 2015: Monica Niculescu s-a calificat în optimile turneuluiFoto Click!
Wimbledon 2015: Monica Niculescu s-a calificat în optimile turneuluiFoto Click!

Monica Niculescu a acces în optimi la Wimbledon 2015 şi şi-a egalat cea mai bună performanţă la un Grand Slam. Jucătoarea din România a învins-o în turul trei pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 134 mondial.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 48 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon 2015, după ce a învins-o în turul trei pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 134 mondial, scor 6-3, 7-5, şi şi-a egalat cea mai bună performanţă la un Grand Slam. Meciul a durat o oră şi 42 de minute.

Monica Niculescu şi-a asigurat un premiu de 127.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA. Niculescu o va întâlni în runda următoare pe câştigătoarea meciului Timea Bacsinszky (Elveţia, cap de serie numărul 15) - Sabine Lisicki (Germania, favorita 18). Sportiva română a mai ajuns în turul 4 al unui turneu de Grand Slam în 2011, la US Open.

Imagine din timpul partidei de pe iarba londoneză
Imagine din timpul partidei de pe iarba londoneză

Wimbledon 2015: Tecău şi Rojer au avut un meci greu

Echipa formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat vineri (3 iulie) în optimi la proba de dublu masculin. Cei doi au învins echipa formată din Andre Begemann (Germania) - Julian Knowle (Austria), însă nu fără ceva probleme. Meciul a durat 3 ore şi 40 de minute, iar setul decisiv a avut 101 minute. După schimburi spectaculoase, lovituri remarcabile, răsturnări de situaţie şi un scor incredibil, 15-13, Tecău şi Rojer au trecut mai departe. 

Şi Florin Mergea s-a calificat în optimi, tot la dublu masculin. El şi indianul Rohan Bopanna s-au impus în trei seturi în faţa cuplului Thomaz Belluci – Guillermo Duram. Favoriţi numărul 9, Mergea şi Bopanna vor juca pentru un loc în sferturi cu perechea Lukasz Kubot - Max Mirnîi. Deşi a câştigat în 2002 turneul de la Wimbledon la juniori, alături de Horia Tecău, Florin Mergea este calificat în premieră în turul al treilea al competiţiei londoneze, la seniori.

Wimbledon 2015: Irina Begu şi Simona Halep, eliminate

Irina Begu a fost eliminată vineri de la Wimbledon 2015, după ce a întâlnit-o pe Maria Sharapova. Românca i-a ţinut piept onorabil rusoaicei: ea a început bine meciul, a reuşit să ţină aproape de rusoaică, dar şi-a pierdut serviciu la 5-4 şi, implicit, primul set. În al doilea act, Sharapova a condus cu 5-0, Irina a revenit, 5-3, dar a pierdut cu 6-3.

Simona Halep a fost însă surpriza neplăcută a acestei ediţii de la Wimbledon 2015. Deşi era a favorita numărul 3 în competiţie, Halep a fost eliminată din primul tur de jucătoarea cehă Jana Cepelova, locul 106 WTA, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net