Li Na a intrat în istorie

Ultima actualizare:

    Li Na este  neînvinsă în  sezonul 2014  (FOTOGRAFII: REUTERS)
Li Na este neînvinsă în sezonul 2014 (FOTOGRAFII: REUTERS)

În vară vroia cu disperare să se retragă şi să devină casnică. Acum are lumea la picioare. Li Na este nou regină de la Australian Open.

După două încercări eşuate (a pierdut finalele din 2011 şi 2013), chinezoaica a pus, în sfârşit, mâna pe trofeul acordat învingătoarei de la Melbourne. În finala disputată ieri, Li Na a învins-o, în mai puţin de o oră, cu scorul de 7-6, 6-0, pe slovaca Dominika Cibulkova, răzbunând-o astfel pe Simona Halep, eliminată în sferturi de aceasta. Cu acest prilej, Li Na a stabilit şi două performanţe unice în istoria tenisului feminin.

Mai întâi, a devenit prima asiatică învingătoare la Australian Open. Apoi, la cei 31 de ani şi 334 de zile, ea este cea mai vârstnică învingătoare a acestui turneu în Era Open, adică din 1968. În plus, de mâine, ea va urca pe locul 3 în lume, cea mai bună poziţie ocupată vreodată de o jucătoare asiatică. Pentru ea însă acest lucru nu e o noutate, ea ocupând acel loc şi în octombrie 2013.

Demn de remarcat e că Li Na, care se află la al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după cel cucerit în 2011 la Roland Garros, e neînvinsă în 2014, ea câştigând şi turneul de la Shenzen, din prima săptămână a anului.

Lindstedt a cucerit titlul la dublu!

Fostul partener al lui Horia Tecău, suedezul Robert Lindstedt, şi-a văzut visul cu ochii la Melbourne: a câştigat un titlu de Grand Slam! Alături de polonezul Lukasz Kubot, Lindstedt s-a impus în finala primului turneu de Mare Şlem al anului, învingând cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul Eric Butorac/ Raven Klaasen (SUA/ Africa de Sud). Culmea este că acesta a fost doar al treilea turneu, primul de Grand Slam, la care Kubot şi Lindstedt au jucat împreună. Înainte de sosirea la Melbourne, cei doi nu au câştigat împreună nici un meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net