Dragoş Dolănescu: «Sper să ne împăcăm»
Se războiesc de ani de zile pe averea tatălui lor, fără să fi reuşit să ajungă la nici o înţelegere. Lupta strânsă pe care o duc i-a făcut pe fraţii Dolănescu să uite că sângele apă nu se face. După moartea părintelui lor, relaţiile dintre ei s-au deteriorat grav. Şi, totuşi, Dragoş pare dispus să şteargă totul cu buretele şi să se împace cu fratele său, Ionuţ.
Marele artist Ion Dolănescu a lăsat în urma lui o avere impresionantă, pe care fiii săi, Ionuţ (41 de ani) şi Dragoş (37 de ani), şi-o dispută şi în ziua de azi, la patru ani de la dispariţia cântăreţului. Pentru că nu au reuşit să cadă la pace asupra impunătoarei case de pe strada Caimatei, unde a trăit tatăl lor, instanţa a stabilit ca imobilul, evaluat la 685.000 de euro, să fie scoasă la licitaţie.
Ionuţ nu şi-a exprimat niciodată intenţia de a se împăca cu fratele lui mai mic
"De la bun început, el a vrut totul. A rămas că face muzeu sau casă memorială, de aceea eu am renunţat la operele de artă. Am rămas doar cu două tablouri, iar el cu zeci de lucrări. Eu am luat două fotografii şi cinci icoane din lemn, iar el le-a luat pe cele din aur şi argint. Cât Ionuţ a fost certat cu tata, eu întotdeauna i-am luat apărarea, dar până la urmă mi-am dat seama că tata a avut dreptate", ne-a mai spus Dragoş.
În ciuda faptului că sunt încă în plin război, Dragoş nu pare să aibă resentimente în ceea ce-l priveşte pe fratele lui. Dimpotrivă, ar vrea ca într-o zi el şi Ionuţ să se împace şi să fie din nou ca fraţii.
„După ce se termină totul, sper să revenim la gânduri mai frumoase şi liniştite, să ne împăcăm", ne-a mărturisit acesta. Printre bunurile pe care fraţii Dolănescu le au de împărţit se numără un teren în Sinaia, un teren arabil şi un teren cu vie în comuna Butimanu, din judeţul Dâmboviţa, un loc de veci în Cimitirul Ghencea, un teren în comuna Tunari, judeţul Ilfov, un imobil în Bucureşti şi bani care revin din drepturile de autor.
După moartea regretatului Ion Dolănescu, cei doi copii ai săi, Dragoş şi Ionuţ, au dus o luptă continuă pentru proprietăţile acestuia, principalul motiv de scandal fiind casa artistului din strada Caimatei nr. 12, o vilă destul de mare şi spaţioasă. În această casă a locuit tatăl lor mai bine de 20 de ani şi a fost unul dintre cele mai dragi locuri sufletului său.
Artistul şi-a exprimat la un moment dat dorinţa ca pe locul casei să fie ridicată o biserică, unde să îi fie înmormântat trupul, după moarte. Pentru că Patriarhia Română a refuzat acest lucru, Ion Dolănescu a lăsat ca ultimă dorinţă transformarea casei sale în muzeu memorial, care să îi poarte numele.