S-au anunțat analizele finale în cazul fetiței de 4 ani care a murit în Săptămâna Mare! Unde au fost găsite bacteriile

Vineri, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a anunțat rezultatele analizelor efectuate în cazul decesului tragic al unei fetițe de 4 ani, cât și a bunicii sale. Ele au murit după ce au consumat pește congelat cumpărat de la magazinul din sat.

Probele din magazin nu conțineau bacterii
Probele din magazin nu conțineau bacterii

Conform informațiilor de la adevarul.ro, DSVSA Călărași a comunicat faptul că rezultatul analizelor făcute asupra probelor recoltate din magazinul din comuna Spanțov au fost negative. Rezultatele analizelor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) arată faptul că nu au fost găsite bacterii la produsele magazinului unde a fost cumpărat peștele, ci în casa familiei.

„Pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative”, au comunicat cei de la DSVSA Călărași.

Potrivit comunicatului, rezultate pozitive au fost obținute după ce „au fost prelevate probe şi la domiciliul familiei, din peștele și carnea preparate în casă.” DSVSA Călărași a mai comunicat că din cauza condițiilor improprii de manipulare și pregătire a alimentelor, tot mai multe bacterii sunt depistate în produsele alimentare.

Ce au aflat autoritățile în cazul tragediei din Călărași

Clasa de bacterii Enterobacteriaceae este una largă, în care sunt incluse și bacterii precum Klebsiella sau Salmonella. Dacă acestea ajung în organismul unui copil, sau al unei persoane cu o sănătate precară, pot provoca toxiinfecții alimentare. DSVSA Călărași deja a trimis rezultatele analizelor către autorități.

„În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia.

Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia”, comunica marți Ministerul Sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net