Speranța de viață din România este mult sub media Uniunii Europene! Ce țară se află pe primul loc

Din păcate, țara noastră nu stă bine deloc, atunci când vine vorba despre speranța de viață. Comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, România are a treia cea mai mică speranță de viață. Pe primul loc se află Spania, unde oamenii se pot aștepta să ajungă la 84 de ani, cifră peste media europeană.

Speranța de viață din România este de 76 de ani / foto: Shutterstock
Speranța de viață din România este de 76 de ani / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, țara noastră se află spre coada clasamentului european, atunci când vine vorba despre speranța de viață. Mai precis, România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, de 76,6 ani. Conform datelor actualizate chiar în cursul zilei de vineri, după România se află numai Letonia (cu 75,9 ani), iar pe ultimul loc este Bulgaria (cu 75,8 ani).

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că țara noastră a înregistrat, totuși, un progres considerabil. În perioada dintre 2019 și 2023, România a avut cea mai mare creștere a speranței de viață, de un an. Țara noastră a fost urmată de Lituania, cu o creștere de 0,8 ani, iar apoi de Bulgaria, Cehia, Luxemburg şi Malta, fiecare dintre acestea înregistrând o creștere de 0,7 ani.

Speranța de viață din România este printre cele mai mici din UE

Nu toate țările europene au înregistrat o creștere a speranței de viață. Austria și Finalnda au avut, ambele, o scădere de 0,4 ani, fiind urmate de către Olanda și Estonia, unde speranța de viață a scăzut cu 0,2 ani. Aceste cifre au preliminare au fost consemnate la finalul anului 2023.

Spania stă cel mai bine la acest capitol, speranța de viață din această țară fiind de 84 de ani. La mică distanță se află Italia, cu o speranță de viață de 83,8 ani. Pe locul trei se află Malta, unde speranța de viață ajunge la 83,6 ani. Media Uniunii Europene este de 81,5 ani. Nu mai puțin de 15 dintre cele 27 state membre ale Uniunii Europene depășesc această valoare. Țările din Europa de Est, cât și cele baltice, au, în general, cea mai mică speranță de viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net