8 sfaturi pentru curățarea unei perii de păr

Ultima actualizare:

Este utilă pentru a ne peria părul, a descurca nodurile și a crea coafuri drăguțe... Da, peria de păr este esențială. Dar, după cum ne putem imagina, curățarea regulată nu se află pe lista noastră de priorități. Cu toate acestea, se înfundă și stochează praful, celulele moarte și sebumul. Așadar, este timpul să ne gândim la igiena periei noastre pentru a o readuce la viață și a preveni murdărirea părului după două-trei mișcări de pieptănat. Iată câteva metode și sfaturi simple pentru a vă curăța peria de păr. 

Ideal este să-ți cureți peria de păr o dată pe săptămână. Foto: Click.
Ideal este să-ți cureți peria de păr o dată pe săptămână. Foto: Click.

Cât de des trebuie curățată o perie de păr?

Ideal este să-ți cureți peria de păr o dată pe săptămână, apoi să faci o curățare profundă o dată pe lună. Singura excepție este dacă ai părul foarte lung sau folosești o mulțime de produse de styling. În acest moment, este mai bine să o faci o dată la două săptămâni, deoarece peria ta se va murdari mult mai repede. Dar rețineți că, indiferent de frecvența de curățare pe care ați ales-o, cel mai bine este să îndepărtați întotdeauna părul de pe perie după fiecare utilizare. Durează două secunde și ajută la menținerea periei.

Un sfat: dacă suferi de mătreață, curățarea periei de păr trebuie făcută și mai des, o dată pe săptămână pentru o mai bună igienă.

De ce aveți nevoie pentru a curăța peria de păr

Pentru a vă curăța peria, veți avea nevoie de:

- Un pieptene cu coadă,
- O pensetă,
- O periuță de dinți,
- Un bazin,
- Un prosop,
- Bețișoare de vată

Materiale

Un șampon blând
Alcool izopropilic (alcool pentru frecare)
Un spray dezinfectant
bicarbonat de sodiu

Etapele de curățare sunt diferite în funcție de tipul de perie sau pieptene pe care îl folosiți. Instrumentele de styling din plastic sunt mai ușor de curățat. În timp ce periile cu peri naturali sau mânere din lemn necesită o curățare meticuloasă.

Bine de știut. Apa foarte fierbinte și căldura excesivă nu sunt potrivite la curățarea periilor. Perii sintetici se pot topi și deforma, în timp ce perii naturali se deshidratează și se usucă.

Cum curățați periile cu păr sintetic?

Îndepărtează părul de pe perie folosind un pieptene, degetele sau penseta;

Curățați peria: umpleți chiuveta cu apă călduță. Adăugați două lingurițe de șampon ușor și spumă;

Lasă să se înmoaie în apă timp de 10 minute dacă ai timp. În caz contrar, abordează murdăria direct folosind o periuță de dinți curată;

Spălați-o cu bicarbonat de sodiu. Dacă credeți că peria dvs. este foarte murdară și are reziduuri de produs pentru păr, adăugați 4 linguri de bicarbonat de sodiu în soluție și continuați frecarea. Acest abraziv blând va îndepărta toată murdăria fără a deteriora perii periei;

Clătiți bine: cu apă călduță, îndepărtați toate reziduurile de șampon și produse de spălat de pe perie;

Dezinfectați. Pentru asta, nimic nu este mai bun decât alcoolul izopropilic. Umpleți un lighean cu două părți egale de alcool și apă. Scufundați-vă instrumentele de styling în soluție și lăsați timp de câteva minute. Apoi lăsați-vă periile să se usuce pe un prosop, cu perii în jos și voila!

Cum curățați periile cu peri naturali?

Periile de păr cu peri naturali precum mistrețul sunt mai scumpe decât altele și există un motiv pentru asta! Acestea din urma promit într-adevăr să obțină un păr mai fin. Periile cu mânere din lemn și peri de mistreț sunt în general considerate a fi cele mai eficiente. Iată cum să aveți grijă de ele pentru a le prelungi durata de viață și pentru a le face prețul profitabil:

Îndepărtați părul: curățați-o prin îndepărtarea părului.

Curățați perii periei: pentru a face acest lucru veți avea nevoie de un vas puțin adânc și suficient de larg, umplut cu apă călduță și o linguriță de șampon blând, pentru a înmuia perii periei fără a uda mânerul. Lăsați să acționeze 10 minute apoi treceți-vă degetele între peri pentru a freca și curăța mai bine;

Clătiți peria: pentru aceasta, folosiți apă călduță și puneți-o pe un prosop, din nou cu perii în jos, și lăsați-o să se usuce peste noapte;

Curățați mânerul periei de lemn: Dacă mânerul este murdar și necesită curățare, scufundați o periuță de dinți în apă cu săpun și frecați-o ușor. Ștergeți-o apoi cu un prosop curat și lăsați-o în aer liber;

Igienizați peria: dacă doriți o perie mai curată ca niciodată, o puteți igieniza. Pulverizați puțin dezinfectant pentru a ucide bacteriile. Alcoolul izopropilic nu este bun pentru acest tip de perie deoarece usucă perii naturali.

Bine de știut: partea de lemn a periei de păr nu trebuie înmuiată în apă în niciun moment, există riscul deteriorării.

Cum să curățați un pieptene de plastic?

Profită de faptul că ești în modul „curățare” pentru a-ți spăla și pieptenii! Când acestea din urmă sunt din plastic, operațiunea este destul de simplă:

Înmuiați-le în apă: umpleți chiuveta cu apă călduță și o linguriță de șampon, apoi înmuiați pieptenii în el timp de zece minute bune;

Frecați-i: cu o periuță de dinți îndepărtați toate reziduurile blocate între dinții pieptenului. În cazul în care murdăria persistă, scufundați periuța de dinți în bicarbonat de sodiu și frecați-vă energic pieptenii;

Clătiți-i: treceți apă călduță peste piepteni apoi întindeți-i pe un prosop pentru a-i usca în liniște în aer liber;

Dezinfectați-i: înmuiați o cârpă sau un tampon de bumbac în alcool izopropilic și ștergeți pieptenii cu el. Nu este nevoie să clătiți!

Cum să curățați un pieptene de lemn?

Curățați între dinții pieptenului: puneți o periuță de dinți în apă caldă și săpun și frecați ușor între dinții pieptenului;

Ștergeți pieptenele: pentru a face acest lucru, folosiți un prosop curat și apoi lăsați-l să se usuce la aer;

Dezinfectați (dacă este necesar): pulverizați ușor pieptene de lemn cu un spray dezinfectant.

Cum elimini praful de pe o perie de par?

Praf amestecat cu sebum, reziduuri de la produsele de styling și piele moartă, nu se amestecă bine. Ia o periuță de dinți curată și uscată, trece-o între perii periei și mătură în toate direcțiile pentru a îndepărta totul.

Cum să ucizi păduchii încorporați în peria de păr?

Punând peria în congelator, va eradica păduchii într-un mod simplu și eficient. Frigul ucide păduchii.

Puneți peria de păr într-o pungă de plastic la congelator timp de 48 de ore; Apoi continuați să curățați peria așa cum este explicat mai sus.

Cum să curățați peria de păr cu spumă de ras?

Nu aveți un șampon ușor la îndemână? Nu vă panicați ! Spuma de ras poate fi de ajutor, dar numai pentru curățarea unei perii de plastic. Spuma de ras nu este potrivita pentru periile din lemn sau cu peri naturali și poate deteriora materialul fragil al acestor instrumente de coafat.

Pulverizați spuma pe perii periei;

Se lasă să acționeze câteva minute, se freacă cu mâna apoi se clătește cu apă.

Cum să curățați o perie de păr cu oțet alb?

Ca dezinfectant, oțetul ajută la depășirea bacteriilor și a celulelor moarte care rămân în perii periei. Dacă doriți să o utilizați, vă arătăm cum să o faceți:

Scufundați peria într-o soluție de oțet alb și apă caldă (părți egale);

Frecați perii cu o periuță de dinți curată;

Clătiți cu apă curată și lăsați peria să se usuce la aer.

Cât de des ar trebui să ne înlocuim peria de păr?

Totul depinde de tipul și calitatea periei de păr. Periile de păr din plastic sau cauciuc durează între 6 și 12 luni, în timp ce periile din peri naturali de mistreț trebuie schimbate aproximativ la fiecare 6 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu de romani, disparut în inundatii, cautati in Spania Foto ABC    Álvaro Ybarra Zavala jpg
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
human structures made matters worse  jpg
mic dejun  foto   Shutterstock jpg
adelina pestritu colaj instagram jpg
Dr  Tarek Nazer 1000x600 jpg
atac de cord Pixabay jpg
marcel bolos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net