Îți speli părul în fiecare zi? 4 sfaturi pentru a nu-l deteriora

Dezbaterea există și acum: ar trebui, da sau nu, să ne spălăm părul în fiecare zi? Recenziile sunt foarte amestecate. Unii susțin că șamponarea ar trebui să fie distanțată, deoarece spălarea zilnică face părul mai gras și mai fragil. Alții cred, dimpotrivă, că o spălare rapidă, fără frecare prea mare, nu este dăunătoare pentru anumite tipuri de păr. Este dificil de navigat, dar experții au decis. În mod ideal, nu ar trebui să depășești două sau trei spălări pe săptămână. Totuși, dacă nu poți scăpa de acest obicei, nu există o interdicție reală. Puteți stabili o rutină a părului luând câteva măsuri de precauție. Cu produsele potrivite și gesturile potrivite, este posibil să evitați unele daune!

Pentru a evita deteriorarea părului, există câteva reguli și sfaturi de urmat. Foto: Click.
Pentru a evita deteriorarea părului, există câteva reguli și sfaturi de urmat. Foto: Click.

De câte ori te speli pe cap pe săptămână? Mulți specialiști sunt de acord că utilizarea zilnică a șamponului face fibra părului mai grasă și tinde să o deterioreze. Deși acest obicei nu este recomandat, unii oameni nu au întotdeauna posibilitatea de a face altfel: uneori, din necesitate, nu poți evita să-ți speli părul la duș. Dar, confruntați cu toată această agitație în jurul întrebării, mulți se tem să-și strice părul. Ești îngrijorat că părul tău va deveni prea gras sau prea uscat? Sau chiar că ajunge să se modifice până la slăbire? Nu vă panicați ! Pentru a evita deteriorarea părului, există câteva reguli și sfaturi de urmat. Iată câteva sfaturi înțelepte pentru a vă spăla părul în fiecare zi, fără a risca să-l slăbiți.

Urmați o rutină specifică pentru păr

Folosirea numai a șamponului atunci când vă spălați zilnic părul nu este soluția ideală pentru a evita deteriorarea acestuia. Pentru a evita surprizele neplăcute, trebuie să urmați o rutină de păr foarte specifică. Balsamele și măștile sunt ideale pentru a menține părul mereu hidratat, mai ales la vârfuri. Pe de altă parte, dacă utilizați plăci de îndreptat părul, este important să le combinați cu produse de protecție împotriva căldurii fără îndoială. Precauție esențială: nu trebuie să vă spălați părul în apă fierbinte, iar prosopul cu care îl uscați trebuie să fie neapărat din bumbac sau in.

Masați-vă scalpul în timp ce vă spălați

Adesea, după o ședință de sport sau pur și simplu când transpiri foarte mult, spălarea zilnică a părului este singura variantă de a elimina impuritățile și transpirația. În mod similar, după înotul în piscină sau în mare, este necesar să îndepărtați sarea, nisipul și substanțele potențial dăunătoare precum clorul. În aceste cazuri, ar fi bine să masezi ușor scalpul în timpul aplicării șamponului, astfel încât să stimulezi creșterea părului, păstrandu-l moale și mătăsos.

Alternați șamponul normal cu șamponul uscat. Acesta din urmă este o alternativă excelentă pentru a evita spălarea zilnică. Desigur, rezultatul nu va fi același, dar timp de 24 de ore poți face o excepție: părul tău va fi strălucitor ca după spălarea cu șampon normal.

Scopul șamponului este de a hidrata părul, de a elimina impuritățile și de a proteja scalpul împotriva efectelor nocive ale substanțelor externe. Indispensabil frumuseții coamei, promovează suplețea, strălucirea și moliciunea. Atenție însă, prea mult șampon poate avea efectul opus: riscă să-ți sufoce părul, să-l îngreuneze, făcându-l să-și piardă luminozitatea și strălucirea.

Alege șamponul în funcție de calitatea părului tău

Produsele ideale pentru spălarea frecventă sau zilnică sunt cele care nu conțin fosfați sau sulfați, adică fără agenți agresivi, deși trebuie să analizezi mai întâi calitatea părului înainte de a-l cumpăra. În general, aceste șampoane sunt mai puțin chimice și mult mai respectuoase cu scalpul și fibra capilară. Important este să evitați produsele nepotrivite nevoilor dvs. Experții sunt fermi: dacă optați pentru spălarea zilnică, formula șamponului trebuie să conțină puține ingrediente prea hrănitoare. Cu alte cuvinte, pentru ca părul să nu devină gras prea repede, este mai bine să interziceți produsele pe bază de unt de shea sau keratina. De asemenea, este important să se determine cantitatea de sebum secretată de scalp: este bine cunoscut faptul că părul gras are nevoie de spălare mai frecventă decât părul uscat sau normal.

În fine, secretul pentru a evita deteriorarea calității și structurii părului tău este să folosești produse delicate special concepute pentru spălarea zilnică. Formulele lor sunt mai puțin agresive, astfel încât nu modifică producția de sebum sau prezența uleiurilor naturale pe piele.

Folosește gesturile potrivite pentru spălarea zilnică

De obicei, ceea ce dă părului aspectul murdar este excesul de sebum care iese din scalp. Pentru ca părul să respire și să fie strălucitor de sănătos, dar și pentru a evita anumite iritații, spălarea va permite acestui sebum să iasă. Cu toate acestea, nu este vorba doar de alegerea produsului potrivit, este și necesar să știți să vă spălați corect părul! Pentru că, să recunoaștem, mulți fac lucruri în grabă, frecăm mecanic de parcă am spăla rufe. Cu toate acestea, ritualul spălării nu este atât de banal și inofensiv pe cât s-ar putea crede. Din nou, există acțiuni cheie de urmat și greșeli:

Amintiți-vă întotdeauna să vă periați bine părul, mai ales dacă este lung, având grijă să desfaceți toate nodurile, înainte de a trece sub jetul de apă. Acest lucru permite, de asemenea, ca părul mort să fie alungat și solzii să se închidă.

Nu turnați niciodată șamponul direct pe cap: puneți o cantitate mică în palmă și umeziți-l înainte de a-l aplica pe părul umed. Mai presus de toate, nu împrăștiați produsul pe cap, o alună este suficientă! Dacă părul tău este foarte murdar, atunci poți să faci o a doua șamponare.

Emulsionați pe rădăcini evitând presiunea prea mare. Și nu uitați să umeziți capul în mod regulat. Nu frecați, preferați auto-masajul. În general, șamponul este o bază de spălat care nu numai că va îndepărta murdăria, ci va stimula și micro-circulația: faceți mișcări circulare de la gât până la zona frunții. Masând scalpul, vă va ajuta să slăbiți sebumul.

Clătirea nu trebuie făcută cu apă fierbinte: optează pentru apă călduță sau chiar rece. Căldura mare va slăbi foarte mult scalpul.

În mod similar, atunci când uscați, nu provocați torturi părului atacându-l direct cu o uscare fierbinte. Vara, se recomandă uscarea naturală a părului în aer liber pentru a-l lăsa să respire. Totuși, pe vreme rece sau dacă nu ai altă opțiune, ai grijă să nu folosești o placă de îndreptat cu prea mult abur și nici un uscător de păr prea agresiv. Cel mai bun lucru este totuși să ții aparatul cât mai departe de scalp pentru a evita riscul de a-l arde!

După cum am spus, nu este interzis să vă spălați zilnic părul. Nu uitați să alternați între șamponul utilizat frecvent și șamponul uscat. De asemenea, nu uitați să aplicați măști regulate. Cu cât părul va fi mai întreținut și hrănit printr-o îngrijire adecvată, cu atât va fi mai puțin atacat de șampon și va fi mai sănătos. Nici nu exagerați: netezirea, colorarea, îndreptarea, permanentele și alte tehnici ale părului vă pot deteriora calitatea părului pe termen lung, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net